Încasări sub aşteptări la Finanţele Publice gălăţene | Venituri mici la buget, în primele două luni ale anului

Încasări sub aşteptări la Finanţele Publice gălăţene | Venituri mici la buget, în primele două luni ale anului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Situaţia veniturilor încasate la bugetele de stat şi gradul de realizare a programului de încasări, pe primele două luni ale anului 2017, nu arată aşa cum şi-ar dori şefii Finanţelor Publice gălăţene, nici la nivelul Regionalei ANAF cu sediul la Galaţi, nici la cel al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) din oraşul nostru. 

Conform datelor solicitate de "Viaţa liberă", cele două structuri fiscale nu au reuşit să atingă sută la sută din planul propus în niciuna din lunile ianuarie şi februarie. Concret, în ianuarie 2017, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a realizat încasări în valoare de aproximativ 754 milioane de lei, simţitor mai mici decât cele 858 milioane programate, reprezentând un procent de 87,84 la sută. În februarie, încasările realizate de DGRFP au fost de 677 milioane de lei, adică 91,44 la sută din cele 740 de milioane programate.

La rândul său, AJFP Galaţi a încasat, în ianuarie, 118 milioane de lei, cu aproape 13 milioane mai puţin decât era programat - 90,28 la sută. În februarie, la AJFP s-au încasat 97 milioane, reprezentând 95 la sută din programul de 102 milioane. Reiese astfel că AJFP Galaţi a încasat, în ianuarie şi februarie, cu aproape 18 milioane de lei mai puţin decât era programat

Directorul general al DGRFP Galaţi, Silviu Pripoaie, menţionează că, pentru cele două luni analizate, programul de încasări ale veniturilor bugetare este provizoriu şi că, după definitivarea sa, acesta ar putea suferi modificări importante. Este exemplificată în acest sens situaţia lunii noiembrie 2016, când, la DGRFP Galaţi, programul provizoriu indica 95,19 la sută din încasările estimate, iar situaţia definitivă a arătat 104,5 procente. În aceeaşi lună, AJFP Galaţi realizase, conform programului provizoriu, 103,85 la sută, în timp ce, în situaţia definitivă, procentajul a urcat la 107 la sută.

Rămâne să vedem dacă se va întâmpla la fel şi de data asta.

Citit 2272 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.