Barca lui Băsescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri s-au convins şi parlamentarii de ceea ce noi, oamenii de rând, ne-am prins, din păcate, unii, după ce îl aleseseră a doua oară, dar, oricum, ceva mai demult: Traian Băsescu nu mai poate să ne reprezinte nici măcar cu decenţă, d-apoi cu cinste. Nenumăratele scandaluri în care a fost implicat, de la dispariţia flotei, la afacerile cu terenuri agricole, trecând prin atitudinea absolut inacceptabilă la adresa presei şi a jurnaliştilor - eu una nu voi uita niciodată episodul cu "păsărică"! - mi-au demonstrat demult că Băsescu este doar un personaj extrem de abil în ale manevrelor politice, dar gol pe dinăuntru, absolut incapabil să se controleze când situaţia o impune.

Personal, nu l-am votat pe Traian Băsescu, dar românii care s-au dus la vot au făcut-o, şi încă de două ori. Nu judec pe nimeni. Omul a fost carismatic, chiar dacă în felul lui grobian. Le-a spus românilor ceea ce voiau să audă, i-a inundat cu bannere şi afişe, cu sacoşe şi căldări din plastic, a făcut nenumărate băi de mulţime. Toate astea cu ce bani?? După cum se demonstrează acum, averile interlopilor nu sunt deloc străine de sacul fără fund care părea să alimenteze campaniile lui Băsescu. Am auzit, zilele astea, de când s-a declanşat scandalul care-l implică pe fratele preşedintelui, şi voci care-l apărau pe şeful statului, pe premisa că nu e corect ca acesta să răspundă pentru faptele membrilor familiei sale. E drept, doar că, să fim serioşi, Mircea Băsescu nu ar fi ajuns în poziţia de a face afaceri ilegale cu Bercea Mondialu dacă nu ar fi fost fratele preşedintelui. În aceste condiţii, preşedintele nu prea poate spune că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu îi miroase. Sau, de spus, poate spune el, dar cine îl mai crede?

Parlamentul a adoptat, ieri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat. E drept, această absenţă a susţinătorilor lui Băsescu nu cred că a mirat pe nimeni, deşi, sincer, dacă ar fi fost prezenţi şi ar fi votat împotriva declaraţiei cu pricina, cel puţin i-aş fi admirat pentru curajul de a-şi susţine punctele de vedere. Aşa, au dat dovadă, din nou, de laşitate şi impotenţă politică. Dacă tu chiar crezi în liderul tău politic, indiferent cine ar fi el, nu e firesc să-l aperi, indiferent de consecinţe? Faptul că şi proprii susţinători aleg să nu-şi arate faţa în Parlament într-un moment de care depinde viitorul lor politic - pentru că, nu cred că era un mister pentru nimeni, Traian Băsescu ar fi urmat să-şi asume conducerea grupului politic format din reprezentanţii celor două partide şi, de ce nu, din aliaţii acestora - spune multe despre situaţia în care ne aflăm. Lui Băsescu i se scufundă şi ultima barcă. Iar şobolanii au părăsit-o deja, semn clar de dezastru de neevitat.

Citit 1771 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.