Uite că alţii pot ce nu pot ai noştri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atunci când autorităţilor gălăţene li se atrage atenţia că ard gazul de pomană, încep să recite invariabil aceeaşi replică resemnată: „E criză. Nu găsim investitori. Am face treabă, dar nu găsim bani”. De altfel, în ultimii cinci ani, în judeţ nu a fost deschisă nicio unitate importantă de producţie şi nu a fost finalizat niciun proiect de infrastructură relevant (ISPA e doar un banc prost, căci alimentarea cu apă şi canalizarea sunt la fel de păguboase ca înainte de investiţie).

Declaraţiile autorităţilor, conexate cu starea dezastruoasă a judeţului şi oraşului, pot sugera concluzia că asta e, n-avem ce face, trebuie să acceptăm că ţara o duce rău. Însă dacă deschidem puţin ochii şi răsfoim presa, descoperim că starea de înţepenire este specifică doar Galaţiului şi că în alte judeţe chiar se investeşte, se construieşte infrastructură, se creează locuri de muncă.

Iată, mai jos, spre completă edificare, o listă cu cele mai importante lucruri realizate în ultimele trei luni în nouă dintre judeţele României, în ordine alfabetică.

ALBA. Compania VCST Automotive Production a anunţat finalizarea fabricii de componente auto din Alba-Iulia, o investiţie de 30 de milioane de euro.

ARGEŞ. Investitorul ceh EnerCap a primit undă verde pentru construirea la Piteşti a unei centrale de cogenerare pe gaz, care să înlocuiască CET 1 Sud. Investiţia este de 200 de milioane de euro şi se va da în funcţiune peste doi ani.

ARAD. Parcul fotovoltaic de la Sebiş a ajuns la 22 la sută din capacitatea proiectată, ocupând în prezent 44 de hectare. Spaniolii de la Promocion Inversolar au investit în parc, până acum, 20 de milioane de euro, producţia de energie ajungând la 15 MW.

BACĂU. OMV Petrom (SNP) a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Bacău, în urma unei investiţii de circa 18 milioane de euro.

BIHOR. Salesianer Miettex, liderul de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale în Europa Centrală şi de Est, a deschis o nouă fabrică pentru servicii de spălătorie şi închiriere textile în Oradea. Investiţia totală se ridică la peste 6 milioane de euro.

BISTRIŢA. Producătorul bistriţean de radiatoare RAAL se pregăteşte să investească 10 milioane de euro într-o nouă unitate de producţie în Prundu Bârgăului. Compania a cerut deja autorizarea începerii lucrărilor.

BRĂILA. Guvernul a alocat 10 milioane de lei municipalităţii brăilene, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui pod peste Dunăre.

BRAŞOV. Compania Naţională de Autostrăzi a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru dublarea Tronsonului II al Ocolitoarei Braşovului, care leagă DN 11 de DN 13. Investiţia este de 21 de milioane de euro.

BOTOŞANI. Spitalul de recuperare din municipiul Botoşani, aflat în subordinea Consiliului Local, a fost modernizat în baza unui proiect cu finanţare europeană. Valoarea investiţiilor s-a ridicat la 4,2 milioane de lei.

În ediţiile următoare, veţi putea lua la cunoştinţă, tot pe scurt, şi cu reuşitele din restul judeţelor ţării. Asta ca să înţelegeţi cât de „bine” suntem conduşi noi, gălăţenii, de către iluştrii noştri aleşi…

Citit 1521 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.