Galaţi, ultimul thriller: „Greu de termoficat”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E clar, dacă e să ne luăm după scenariul apocaliptic al celor de la Apaterm, doar Bruce Willis ne mai poate salva! Ştia el ce ştia când a acceptat să joace în „Greu de pensionat” Raportul privind sistemul centralizat de termoficare rămas, de altfel, în suspans, ieri, la Prefectură, în şedinţa dedicată dialogului civic cu persoanelor vârstnice, îi pică mănuşă pentru un film de acţiune.

Ce terorişti, ce bombe, ce asteroizi! Să vedeţi ce „dezastru economic, social şi politic” ar ieşi, taman acum în prag de alegeri prezidenţiale, dacă Apaterm ar intra în faliment! Păi, ce credeaţi, că o să rămânem aşa, în frig, o să îngheţăm liniştiţi în casele noastre şi asta o să fie tot? Acesta e doar începutul, pentru că, ne asigură Apaterm, o nenorocire nu vine niciodată singură. Prima dintre ele, ne dau de înţeles reprezentanţii societăţii, ar fi invazia executorilor. Apatermul, ca societatea în subordinea Consiliului Local, s-a purtat mai cu mănuşi cu datornicii la întreţinere, dar dacă societatea o să intre în faliment, ea o să încape pe mâna recuperatorilor. Şi ăştia n-au mamă, n-au tată, n-au electorat, dar ar avea în schimb vreo 2.374 de sentinţe definitive pentru executarea datornicilor, plus vreo 2.794 de dosare care încă sunt prin instanţe! Prin urmare, fără îngăduinţa Apaterm, vreo cinci mii de familii nu numai că ar rămâne în frig, dar ar fi aruncate fără milă în stradă.

Credeţi că restul ar duce-o mai bine? Cetăţenii rămaşi în apartamente ar avea şi ei de dus propria luptă pentru supravieţuire. Va fi „o stare de panică în rândul consumatorilor”, toţi ar da buzna ba la prize, ba la conducta de gaze să-şi asigure o sursă de încălzire. Şi să te ţii conexiuni la negru, centrale din surse mai mult sau mai puţin dubioase instalate prin blocuri şi transformate în veritabile bombe cu explozie mai mult sau mai puţin întârziată. Nici la prize nu vom avea scăpare, pentru că vor fi suprasolicitate, reţelele vor ceda şi după ce că vom fi în frig, vom rămâne şi în beznă.

Ca scenariul de groază să fie complet, mai suntem asiguraţi că, dacă pică Apaterm, nici măcar un program de subvenţionare al instalării centralelor de apartament nu ar putea să readucă liniştea în casele cetăţenilor. Nu-i timp, nu sunt bani, curat fatalitate!

„Bine, bine, dar cum ne-ar putea ajuta Bruce Willis în toată povestea?”, veţi întreba. Păi, foarte simplu: îl alegem, dacă nu primar, măcar director la Apaterm. A scăpat el din atâtea, o să facă faţă şi la scenariul „Greu de termoficat”. Iar dacă problema e într-adevăr atât de complicată, mai cerem ceva fonduri de la Guvern, o mai lălăim cu datoriile, mai mărim nişte salarii pe la directori, mai facem măcar un studiu de prefezabilitate. Dacă o ducem până în primăvară, e loc chiar şi de „Greu de termoficat” II. Noi să fim sănătoşi, că, din mandat în mandat, Bruce Willis le rezolvă pe toate.

Citit 1744 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.