Ce, numai "proştii" lucrează pentru noi?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi ar trebui să scriu ceva coerent despre o temă precisă, dar pur şi simplu nu mai vreau! De ce-ar trebui să fiu eu coerent, când n-au niciun chef să fie coerenţi aleşii noştri, care ne costă - mă costă şi pe mine - în indemnizaţii, relaţii, informaţii şi posibilităţi (care duc la investiţii frumoase pentru mulţi dintre ei).

Ca la şcoală, dumnealor rezolvă „temele” ce li se dau: imensa majoritate a hotărârilor consiliilor locale sunt iniţiate de primar, consilierii trebuie doar să le citească. Se votează mult, multe, dar vedeţi vreo schimbare? Uneori se votează încă o dată ce s-a votat şi acum două-trei mandate!

În schimb, aleşii se ceartă, "precum în Cer, aşa şi pe pământ": în Parlament, în Consiliul Judeţului, în Consiliul Local. Am rămas siderat să citesc şi că, supărat de atâţia draci de şedinţă, viceprimarul Florin Popa s-a hotărât… să ne facă hatârul şi să nu voteze decât… legal, promiţând "solemn" că, de-acum încolo, la toate materialele propuse care nu întrunesc condiţiile legale - "şi avem otova şi astăzi pe ordinea de zi" (de joi, 29 ianuarie) - o să voteze împotrivă.

Îmi imaginez că, în condiţiile în care în sală ar fi răsunat acorduri din Macarena şi Lambada, consilierii ar fi avut voie să fumeze (chiar şi ţigări etno... politice) şi să bea şampanie, nişte clovni (alţii decât cei politici…) i-ar fi distrat de pe margini, mâini subţiri le-ar fi făcut masaj şi atmosfera ar fi fost veselă, ar fi fost deci normal atunci să NU se voteze împotriva unor proiecte prost făcute, poate chiar ilegale? Care să se dovedească apoi păguboase, neaplicabile sau să fie respinse de aparatul de control al prefectului? Nu pricep în ruptul capului!

Certurile mărunte, într-o atmosferă tot mai înveninată, pe măsură ce securea Justiţiei, informată de părţi ale serviciilor noastre secrete, taie vârtos când în tabăra puterii, când a opoziţiei (cu atâtea înţelegeri pe sub masă, chit nu văd o diferenţă între ele!), ameninţările cu puşcăria care se practică de pildă între oameni de altfel culţi şi nu desculţi din Consiliul Judeţului, fac neimportante proiectele necesare ca aerul şi ca apa!

Iată, citeam şi despre culisele răzgândirii grupului General Electric, care voia să-şi instaleze oamenii şi la Parcul nostru de Soft. Parcul, despre care fostul primar Durbacă presupunea iniţial că va avea… bănci şi pomişori, ar fi adus o echipă, nu mare, dar semnificativă, de americani. În mod sigur, ei ar fi deschis pofta şi pentru alţi concurenţi, şi mai mari. În loc de aceasta, după cum povestea întâmplarea, să juri că-i desprinsă din „1002 de nopţi”, preşedintele Patronatului IMM-urilor gălăţene zicea că grupul american chitit să ajungă la Galaţi a dat peste un drum deloc „soft”, ba chiar „hard”, între Drajna şi Slobozia, şi a avut, din cauza gropilor, un accident de maşină. Şeful grupului (halal bine informat americanul!) a întrebat dacă şi restul drumului e la fel de prost „şi duşi au fost”!

Păi, de când se tot vorbeşte de aeroport la Galaţi ori la Ianca? La Tulcea, unde există aeroport, lucrează General Electric! În loc să caute, de pildă, soluţii pentru un aeroport sau pentru drumuri mai de Doamne-ajută, aleşii gălăţeni dau în clocot, dau în gropi, dau chixuri!

Citit 932 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.