Îl vrem pe soarele Durbacă vice!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi consilieri judeţeni, iubiţi şefi de partide cu putere de decizie,

Vă scriu în calitate de contribuabil şi sper să fiu în asentimentul tuturor celor peste 500 de mii de gălăţeni din judeţ. Vă spun direct ce doresc, iar apoi o să încerc să şi argumentez. Îl vreau pe Eugen Durbacă vicepreşedinte la Consiliul Judeţului. Pare a fi singura şansă ca judeţul să rămână acolo unde a fost dintotdeauna. Cu Durbacă în fruntea oraşului sau a judeţului am avut cele mai mari performanţe din toate timpurile. Gândiţi-vă bine! Până să apară EL, nu aveam telefoane mobile, aveam doar fix. Apoi, înainte de Durbacă nu aveam deloc calculatoare. Ţin minte că abia la vreo patru ani după ce a preluat Jupânul frâiele în oraş am avut şi calculator. Şi, dacă nu mă înşel, mi-am tras net când a devenit vicepreşedinte la CJ. Să fi fost o întâmplare? Nu cred. Iar maşina mi-am luat-o imediat după ce a devenit preşedinte al judeţului. Asta sigur nu are cum să fie o coincidenţă.

Am fost extrem de mâhnit atunci când a decis să nu candideze la primărie şi tot am sperat că va alege să îşi joace cartea la judeţ. Simţeam cum toate victoriile personale din vremea acestui mare om politic local (apropo, e mare lucru că nu ne-a trădat şi nu a plecat să facă politică la Bucureşti sau la Bruxelles) îmi sunt puse în pericol. Încă nu am scăpat de emoţii pentru că, în acest moment, este doar consilier judeţean, deci sunt mulţi deasupra lui care să pună frână pornirilor sale mesianice.

Am fost mâhnit, dar mi-am tratat supărarea cu o doză de optimism. Încă mai există o şansă ca judeţul să fie salvat, încă mai avem nădejde că vom beneficia de atingerea delicată a semnăturilor sale pe deciziile care ne privesc. Iar această şansă este, acum, strâns legată de votul şi de influenţa dumneavoastră, dragi consilieri judeţeni şi şefi de partide cu putere de decizie. Puteţi să îl puneţi pe Durbacă vicepreşedinte la CJ. De fapt, aveţi obligaţia morală faţă de votanţii din judeţ să faceţi acest lucru.

O să spuneţi că exagerez, dar eu cred că Durbacă este soarele Galaţiului. Fără EL, am rămâne în întuneric. Să nu spuneţi că nu v-am avertizat! Dacă Durbacă nu iese vicepreşedinte riscăm să ajungem în situaţia altor judeţe din ţară care şi-au eliminat sorii. Am putea să ajungem ca Timişul, ca Aradul sau, Doamne fereşte!, am putea ajunge în situaţia Clujului.

În final, o să încerc să vă conving cu câteva versuri (puţin modificate) preluate din scenariul scurt-metrajului "Plictis şi inspiraţie", regizat de Igor Cobileanski:

Om mai bun în tot raionul / Nu găseşti cât vei căta

Dar Durbac-al nostru-i unul / Doar cu dânsul vom vota

Ne-o tras gaz la toţi în case / Pentru că-i deştept şi-i bun

Ne-o făcut viaţa frumoasă / Ne-o dat apă şi săpun

Voi, duşmani de la judeţ, / Nu vedeţi, ori sunteţi chiori?

Azi triumfă omenia / Iese soarele din nori!

De la cel cu ţâţa-n gură / Pân' la ultimul moşneag

Ştim că viaţa nu e dură / E doar miere şi chişleag!

Citit 1996 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2012 09:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.