Apel către Luluţa-Codruţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt un făptuitor ordinar, ba chiar şi recidivist. Pentru a doua oară, de data asta şi public, o ameninţ făţiş pe procuroarea-generală a României că-i fac necazuri mari dacă slujbaşii ei îşi mai bat joc de lege şi de noi, contribuabilii.

Fac din nou „apel la corectitudinea unei colege de generaţie”. Dacă această formulare îţi sună cunoscută, Codruţa Kovesi, cum te semnai în răspunsul pe care mi l-ai dat acum doi ani jum’ate, nu te-nşeli. Da, sunt cel care te-a contactat pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., exasperat de cum îşi fac procurorii treaba.

Să nu-ţi oboseşti memoria, îţi reamintesc accidentul de lângă Brăila, când o fetiţă mi-a sărit în faţa maşinii. Fata s-a ales doar cu o căzătură, o vânătaie pe obraz şi un dinte crăpat. Mi-au luat poliţiştii permisul deşi nu găsiseră vreo încălcare a legii din partea mea. Tot ei mi-au propus apoi închiderea dosarului, fetiţa având sub 10 zile de îngrijiri medicale.

Dar procurorii tăi, Codruţa, mi-au reîncadrat fapta la sluţire şi 10 luni am tot făcut naveta să-mi prelungesc dovada de conducere. Deşi am depus cereri peste cereri să mi se returneze permisul - reţinerea fiind prevăzut de lege doar dacă se constată vreo abatere de la Codul Rutier - nu m-a băgat nimeni în seamă. Mai mult, subordonaţii lui Fănel Mihalcea, procuror-şef la Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila (cel care te-a dus la masă în restaurantul unui interlop, după cum scrie presa), nu mi-au comunicat nici măcar schimbarea încadrării. Pierdeam lunar o zi, în antecameră la parchet, apoi la poliţie, pentru o faptă de care poliţiştii mă dezincriminaseră, iar procurorii măcar o dată o declaraţie nu-mi luaseră.

Şi, exasperat, am apelat la tine Codruţa. Pe e-mail ţi-am spus pe larg toată tărăşenia. Ţi-am scris franc că apelez la tine şi fiindcă suntem de-o vârstă, sperând să fii neanesteziată de rutină, cu principiile neanulate politic. Mi-ai răspuns când ţi-am explicat că altei autorităţi n-am cum să mă adresez - respect separaţia puterilor în stat. Dar pot povesti presei şi magistraţilor din UE şi de-aiurea cum se cerceta de-un an o vânătaie şi-un dinte crăpat. Ba le-aş scrie şi celorlalţi procurori generali de pe planetă - ale căror adrese de e-mail le-ai pus pe internet neglijentă, la un simpozion - să râdă toţi de tine când mai defilezi cu principiile în gura mare şi plagiatul ascuns în doctorat. Am un atu peste mulţi dintre cei aflaţi în subordinea ta, Codruţa: vorbesc o limbă străină mai coerent decât scriu ei în cea maternă...

Brusc, ce coincidenţă, Codruţa!, m-a chemat poliţia, mi-a comunicat noua încadrare a faptei şi obiectivele expertizei ordonate de parchet. Iar a doua zi lucrătoare eram deja expertizat, scos de sub urmărire penală şi cu permisul returnat. Ţi-am scris din nou, ai luat dosarul la cercetat şi răspuns nu mi-ai mai dat.

Dar sper c-ai priceput că nu-i de şagă şi pot să te fac de râs în toată lumea. Deci ia-ţi parchetarii lemn-Tănase de la porţile votanţilor nevinovaţi, du listele înapoi la Autoritatea Electorală Permanentă, lasă manechinele necontrolate în bikini şi, în general, fă-ţi cinstit şi responsabil treaba pentru care te plătesc. Dacă te mai comporţi ca o Luluţă care nu dă doi bani pe lege, pe legea mea că-ţi fac figura tura asta!

Citit 10424 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2012 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.