Îi recomand domnului primar să urce pe tocuri

Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Nu cred că ar fi o problemă prea mare pentru dumnealui, la cât s-a dat în stambă în ultima vreme, pozând ba în „demolator” (în cabina unui buldoexcavator, cu cască pe cap şi un morman de moloz în faţa utilajului), ba pe post de „mentor triciclist” şi „proptea” pentru Nicolae Bacalbaşa. Odioase imagini! M-am întrebat ce s-a-ntâmplat cu prestanţa pe care chiar credeam că o posedă. M-oi fi înşelat?

Nu ţin să urce pe tocuri în faţa camerelor sau aparatelor foto, ori a unei mulţimi, aşa cum a ales să se afişeze în ipostaze penibile, în ultima vreme. O poate face departe de ochii publicului sau cum consideră domnia sa că este mai bine. Mă interesează de fapt să constate (poate că nu ştie, mă gândesc, la cât a bătut cartierele oraşului în acest mandat) că nu poţi circula cu încălţăminte cu toc pe trotuarele din Galaţi! Şi să ia măsuri, rapid!

Probabil, pentru mulţi dintre bărbaţi nici nu contează acest aspect. Pe mine însă, femeie fiind, mă enervează cumplit ca, în fiecare dimineaţă, după-amiază şi seară, să fac slalom printre gropile din trotuare, pavajele lipsă sau fisuri, late cât toate cele cinci degete ale unei mâini! Mă scoate din sărite nu faptul că sunt câteva gropi în una, două, trei zone ale oraşului, ci faptul că trotuarele sunt aproape impracticabile în cele mai multe cartiere ale municipiului, inclusiv în cele cu pretenţii, precum Brăilei sau Domnească!

Marţi dimineaţă (3 mai, n.a.), spre exemplu, m-am enervat cumplit, din nou, pentru că, în loc să merg liniştită pe trotuar, ca un pieton disciplinat (aşa cum credeam că am devenit), am fost nevoită să parcurg, adunat, câteva sute de metri pe carosabil, pentru că pe unele dintre trotuarele din oraş chiar nu poţi merge în siguranţă! Şi nu o spun doar eu, ci, pot să jur, multe alte femei din oraş. Şi nu are legătură nici cu apropiata campanie electorală, nici cu alegerile care vor avea loc pe data de 5 iunie. Pur şi simplu, m-am săturat! Le transmit contracandidaţilor dumneavoastră (celor care au mai ocupat funcţii publice) să-şi ţină în frâu postacii sau chiar propriile degeţele, că nu mă încântă în niciun fel un comentariu plin de venin. Ba, mai mult, nici ei, deşi au avut pârghiile necesare, nu au demonstrat prea mult interes pentru acest aspect.

Vreau să merg în siguranţă pe trotuare, cu încălţăminte cu toc! La fel ca multe alte femei din oraş. Vi se pare că cer prea mult, domnule primar? Dacă nu vă place cum am pus problema (deşi asta este realitatea), vă recomand să vă gândiţi la mamele care ies cu cei mici, în cărucioare, la plimbare. Cam cât efort depun aceste doamne pentru a reuşi să evite toate gropile din trotuare şi plimbarea bebeluşilor să nu se transforme într-un calvar pentru părinţi şi într-o nelinişte continuă sau în disconfort pentru micuţi? Sau cât de greu le este celor imobilizaţi în scaune cu rotile (poate chiar imposibil) să facă o plimbare pe trotuarele din oraş? Ori doamnelor trecute de vârsta a treia, care, poate, mai au şi mici probleme de sănătate, iar vederea nu este tocmai punctul lor forte? Sau chiar întrebaţi-vă cunoştinţele, rudele, prietenii şi colegii cât de bine se simt atunci când se plimbă pe trotuarele din oraş?

Nu vreau promisiuni de campanie, ci doar respect pentru cetăţean, preocupare, responsabilitate, implicare şi dragoste pentru Galaţi! Oricum s-ar numi edilul acestui oraş, ce spuneţi, domnule primar, urcaţi pe tocuri?

Citit 3122 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.