Vă ţine, domnilor candidaţi?

Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Gălăţeni, refuzaţi pomenile! Nu le încurajaţi şi nu le acceptaţi! Fiţi demni şi cereţi-le, obligaţi-i, dacă este cazul, să vă trateze ca atare! Am frunzărit proiectele electorale ale candidaţilor cu şanse reale la Primăria Galaţi, i-am şi ascultat de câte ori am avut ocazia. Recunosc, au reuşit să mă şocheze. Nu aş fi crezut că, în anul 2016, la 27 de ani de la căderea regimului comunist, se vor mai găsi pretendenţi la fotoliul de primar care să încurajeze neplata, prin promovarea unor promisiuni electorale de-a dreptul revoltătoare şi greţoase, care nu fac cinste nici candidaţilor şi nici partidelor pe care le reprezintă. Să fie apă rece gratis pentru tot poporul! Asta clamează şi promovează în rândul cetăţenilor cu drept de vot cei mai mulţi dintre aspiranţii extrem de bine cotaţi (cel puţin în sondaje) pentru fotoliul de edil-şef. Şi cum rămâne, domnilor, cu economia de piaţă, capitalismul, cu serviciile pe care, dacă doreşti să le ai, bineînţeles că trebuie să le plăteşti?!

Înţeleg că sunt şi ceva „victime” prin oraş care cred în gogomăniile astea electorale, pe care nu doar că le susţin, dar le şi cer. Nu vreau să vorbesc despre naivitatea acestor oameni, generată, probabil, în multe cazuri, de problemele cotidiene care îi apasă, la care se adaugă şi ceva lipsă de informare, de educaţie şi mentalitate nesănătoasă. În loc să încurajeze neplata şi să promită populaţiei sărăcite câţiva metri cubi de apă rece gratuit pe lună, îmi doresc să-i văd dornici pe domnii candidaţi să facă ordine în asociaţiile de proprietari şi să-i trimită în puşcărie pe cei care i-au jecmănit, până la os, pe gălăţenii de bună credinţă!

Vă ţine, domnilor candidaţi? Mă îndoiesc! Şi ştiţi de ce? Pentru că tocmai partidele care vă susţin şi vă promovează sunt părtaşe la jaful care s-a tot petrecut, de prin 2000 încoace, în asociaţiile de proprietari. De ce nu vă propuneţi, domnilor candidaţi, să eliminaţi hoţia din acest sistem păgubos, pe care partidele dumneavoastră s-au tot făcut că nu-l cunosc? Ba chiar l-au încurajat. Pentru că mulţi dintre administratorii asociaţiilor de proprietari (preşedinţi, în unele cazuri) sunt chiar membri ai partidelor din care dumneavoastră aţi făcut sau faceţi parte! Unii dintre ei sunt  candidaţi, vor să (re)devină consilieri, să reprezinte interesele sutelor de mii de gălăţeni în Consiliul Local şi/sau Judeţean (sic!). Pentru ce îi promovaţi şi răsplătiţi? Nu este greu de dedus!

La fel ca mulţi alţi gălăţeni, eu nu-mi doresc să primesc apă rece gratis. Ba chiar vă cer, domnilor candidaţi, să încetaţi să ne jigniţi! Vă cer, în schimb, ca, împreună cu partidele pe care le aveţi în spate, să faceţi odată pentru totdeauna ordine în asociaţiile de proprietari din Galaţi! Dar nu de faţadă, cum ne-aţi tot obişnuit! Aveţi pârghiile necesare să-i ajutaţi pe gălăţeni! Le-aţi avut şi în trecut, numai că aţi decis că trebuie să primeze alte interese decât cele ale alegătorilor.

Era lui „să ni se deie” trebuie să apună! Sunteţi obligaţi, domnilor candidaţi, să lucraţi în interesul cetăţeanului şi să îl ajutaţi! Iar problema asociaţiilor de proprietari este una pe cât de toxică şi mizerabilă, pe atât de periculoasă. Dacă o rezolvaţi, veţi avea nu doar susţinerea şi aprecierea gălăţenilor, ci mandate pe viaţă!

Citit 2536 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.