Tupeu? Cât cuprinde!

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Înainte, oamenii făceau multă carte sau adunau avere muncită, acum, experienţa contează mai mult. Dacă n-o să acumulezi destulă... puşcărie la bază, s-ar putea ca pe viitor să fii refuzat la angajarea într-un post-cheie, chiar dacă ai vechime în branşă şi studii la Sorbona: categoric, n-ai experienţa POTRIVITĂ! Nu ştii adică să te strecori! N-ai tupeu cât casa! Şi, mai grav, dacă n-ai cazier pătat bine, stăpânii tăi nu te pot "apuca", nu ai adică "mâner" pentru ei: nu poţi fi şantajat.

Prea-cinstitul Senat s-a opus preşedintelui Iohannis, tolerând ca primarii cu cazier să-şi continue mandatul. Unul fusese ales chiar din închisoare! Iată, acum preşedintele ţării a acordat titlul de "Luptător cu Rol Determinant" în Revoluţie şi unui deputat condamnat, cu suspendare, la un an şi jumătate de puşcărie (un an era exclusiv pentru dare de mită!). Printre cele 545 de persoane recunoscute acum ca luptători în revoluţia nedesluşită, cu crime nejudecate şi răni nevindecate, era greu să nu apară şi tupeiştii. "Mi-am riscat viaţa la Revoluţie pentru voi, jegurilor!" - se stropşea, la un ziarist, deputatul piteştean condamnat şi decorat... Tolerarea primarilor “pătaţi” l-a făcut chiar pe ambasadorul SUA la Bucureşti să declare că ne pierdem prestigiul în faţa lumii, după ce Romania "a fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupţiei", iar alte state au apelat la DNA ca să le înveţe reţetele!

Nou reţinut la DNA, vicepreşedintele Băncii Naţionale, "inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor" ar fi "solicitat şi primit" de la un om de afaceri nu mai puţin de un milion de euro "şi sprijin electoral" (servicii de marketing şi consultanţă), în schimbul intervenţiei pentru numirea guvernatorul mănoasei  Delte. Atunci patron de televiziune centrală, acum deţinutul Sorin Ovidiu Vântu se... uşurează poate prin "colaborarea" cu procurorii (aşa se face şi în Occident): susţine că l-a plătit pe Olteanu să intervină la premierul Tăriceanu. De fapt, Tăriceanu era naş de cununie al lui Olteanu, deci era…o discuţie în familie. Familia Olteanu, deşi cu doi copii, a divorţat între timp. Preventiv? Mulţi îşi pun aşa la adăpost de lege averile ilicite, divorţând formal. Zic şi eu... Tăriceanu spune că e un atac politic. Pe Olteanu l-am văzut de câteva ori, pe vremea când era, cred, ministru pentru relaţia cu Parlamentul. A fost atât de trufaş cu unul dintre prefecţi, încât acesta, cu demnitate, a părăsit şi funcţia, şi partidul. Ales (cel mai tânăr) preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu recunoaşte decât că s-a întâlnit cu Vântu, nu şi că a luat milionul.

Olteanu moşteneşte poate tupeul din copilăria petrecută în vila din Zambacian, confiscată înainte de comunişti. Dar poţi acuza copiii că au dus-o bine până la Revoluţie din cauza părinţilor? "Aş fi un ticălos să nu recunosc că am avut o viaţă mai uşoară decât cei mai mulţi dintre români", mărturisea el cinstit.

La alegerea lui Olteanu în fruntea Camerei, naşul zicea că avem "primul preşedinte necomunist" al forului. Ori, înainte, fusese Ion Diaconescu, care chiar făcuse puşcărie; însă politic, nu pentru şpagă! Bunica lui Olteanu, scrie hotnews, a fost în NKVD, strămoşul KGB, apoi în CC, marginalizată fiind de Ceauşescu. Cică deţinea tablouri confiscate de la "duşmanii poporului". Dar poate totul e o bârfă şi viaţa în România bate în roz deschis...

Citit 1005 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.