Nuca din perete şi oiţele miloage

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Să trăim, să-nflorim, Guvernul să-l stăpânim! Nu ieşirăm bine din turmentarea caltaboşilor şi răciturilor cu care ne-am bucurat tradiţional sărbătorile, stând regulamentar cu ochii lipiţi de televizor, că se făcu de-un guvern care numai că nu te face să-ţi bagi unghia în gât de frică.

S-a răsturnat carul cu miniştri, ca să parafrazăm o veche zicală care a făcut celebru Caracalul. Caracal am zis? Iată, aici, unul dintre numele controversate din noul Cabinet, şeful de la Justiţie, care şi-a început cariera de inginer la mobilă. Polivalentul Florin Iordache - şi inginer, şi jurist! - a primit binecuvântarea să stăpânească unul dintre cele mai grele ministere. Unul care, cu balanţa Dreptăţii şi legile ei, decide soarta românilor, mai de jos sau mai de sus. Pe ăi de sus pare să-i iubească domnul Iordache, pentru că a muncit din greu să facă legi bune pentru politicienii cu bube penale.

Vorbim de bube? Nu putem să plecăm din Oltenia fără să o pomenim pe Olguţa cea inculpată fix în scaunul primăriei şi care a primit pe mână... Munca! O porţie de ministereală nu are cum să-i cadă greu doamnei Vasilescu, în aşteptarea unei sentinţe care nu se ştie când şi dacă va să vină! Dar la servit nu zice nimeni „ba”, nici măcar fosta secretară a şcolii din Videle, Carmen Dan, pupila Tătucului de la Teleorman. Doamna a terminat Ecologica la 30 de ani şi, apoi, dă-i carieră, nene! Aşa eficient a trecut prin CJ şi Prefectură că acum, ei bine, fosta secretară a lăsat haina de funcţionar provincial pentru... caschetă: la Interne! Fosta secretară de la Videle va gestiona tot ce înseamnă siguranţa şi securitatea românilor, tot ce ţine de lupta pe timp de pace! Că de război se va ocupa un fost şef la ştiuleţi. Adică la APIA Satu Mare, de unde domnul Leş, nu ştim prin ce merite, s-a catapultat la Apărare. Nu bănuim ce are de-a face creşterea caprelor şi ovinelor cu strategiile militare ale unei naţii în vremuri tulburi, dar cert este că infima listuţă pe care am disecat-o aici are o notă clară: nu contează ce eşti, contează cât de tare te ţin şalele pentru şuturi şi pupături. În rest, Dumnezeu să ne ajute şi să ne ferească de circ!

Citit 1201 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2017 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.