Regii şoselelor

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În traficul din Galaţi este un adevărat haos, mai tot anul, însă să ieşi cu maşina pe străzile oraşului, după o ninsoare mai puternică, se poate dovedi a fi un adevărat calvar. Nu atât numărul mare de maşini sau mormanele de zăpadă reprezintă problema, cât mai ales nesimţirea unora, care iau în stăpânire, cu de la sine putere, câte o întreagă bandă de circulaţie, uneori chiar şi pentru câteva zeci de minute.

Total imuni până şi la cele mai elementare norme de bun-simţ, meltenii cu pricina vânează parcă tocmai locurile pe unde utilajele de deszăpezire abia au trecut. În derâdere faţă de toţi ceilalţi, mârlanii din trafic blochează astfel benzi întregi şi trotuare, ţin în loc tramvaie şi autobuze şi ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. Culmea, de multe ori, la doar câţiva metri de maşinile pe care nesimţiţii le abandonează neregulamentar se află parcări cu zeci de locuri libere.

Exemplu de ieri, cu Audi-ul fără numere de înmatriculare lăsat pe prima bandă de pe Basarabiei, la doar câţiva centimetri de linia de tramvai, blocând astfel două tramvaie ce mergeau înspre Bazinul Nou, este elocvent pentru limitele legislaţiei în domeniul circulaţiei rutiere. După ce şi-a abandonat maşina timp de două ore, în plină stradă, şoferul părea picat din cu totul alt film, atunci când a fost luat la întrebări de către poliţişti. Nici măcar nu părea să înţeleagă prea bine de ce atâta supărare şi deranj. Culmea este că amenda de 500 de lei şi punctele de penalizare pe care le-a primit nu înseamnă cu siguranţă prea mult pentru el şi pentru cei asemenea lui. Dovadă în acest sens e faptul că vatmanii de pe tramvaie spun că se lovesc zilnic de astfel de situaţii.

Din păcate, nu avem speranţe că nesimţirea va dispărea la fel de repede precum zăpada. Tocmai de aceea, vă rugăm să ne semnalaţi, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., când sesizaţi o situaţie neplăcută în trafic cauzată de lipsa de bun simţ.

Citit 2490 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2017 11:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.