A mai rămas ceva de distrus la Gospodărire Urbană?

Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Care Gospodărire, că dacă mă uit în jur văd doar delăsare urbană! Plaja Dunărea - distrusă, abandonată şi resuscitată vara trecută printr-un hei-rup post-electoral, dar fără bazine de înot, cimitirele - o vraişte birocratică şi în care răposaţii nu mai încap, portul de ambarcaţiuni - o epavă plutitoare, spaţiile verzi - adevărate şerpării pe timp de vară, copacii rupţi - ameninţări pentru trecători… Locurile de parcare? Alea care trebuiau plătite prin SMS? Ce glumă sinistră! Să nu uităm că, în mandatul trecut, SC Gospodărire Urbană s-a "lepădat" de 26 de parcări din oraş, în suprafaţă totală de 20.883,90 de metri pătraţi, pe care i le-a pus în braţe Primăriei. Aşa cum a făcut şi cu Patinoarul Artificial, Stadionul “Dunărea” şi restul bazelor sportive…

Ar mai fi ceva de pus pe lista pagubelor Gospodărire Urbană! Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. Da, pentru că în 2010, împinşi de Ordonanţa 63 a Guvernului Boc, aleşii au pus la adăpost muncitorii (ne)calificaţi, transformând Serviciul Public Administrarea Domeniului Public într-un SRL cu 313 salariaţi: 95 personal TESA, 175 muncitori şi 43 de sezonieri. Şi au distrus cultura, lăsând Muzicalul cu o mână de angajaţi şi suprimându-i pe artiştii copilăriei - păpuşarii, pe care i-au înghesuit într-o secţie a Dramaticului. Dramatic!

Au trecut şapte ani, iar aleşii de-atunci, unii în funcţii şi azi, n-au reparat nimic din ce-au distrus. Iar Gospodărire Urbană s-a dovedit a fi doar o sinecură politică! E suficient să ne uităm la cei care au condus-o încă de pe vremea când era un serviciu al Primăriei: Florin Pâslaru (PSD) 2001-2004, Florin Popescu (PC) 2004-2007, Eduard Grosu (ALDE) 2007-2015 şi Tinca Podaru (PSD) 2016-2017.

Se spune că statul e cel mai prost administrator, dovadă că, din 2010 încoace, societatea a ieşit doar pe pierdere. Şi culmea, în singurul an în care a ieşit pe plus, Curtea de Conturi a descoperit că s-au acordat salarii nelegale de aceeaşi valoare cu profitul! Strigător la cer! Dar tot rămân cu întrebarea: a mai rămas ceva de distrus/furat la Gospodărire Urbană?

Citit 2429 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2017 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.