Viceprimarul ruşinii

Evaluaţi acest articol
(73 voturi)

„Ieşirea lui Iohannis în faţa sau în fruntea unui grup de tineri, chemaţi de pe nu ştiu unde, pe suportul acesta foarte subţire a unor fundaţii sau asociaţii plătite cu bani din străinătate, mă face să cred că Bamboo trebuia să fie o repetiţie la Colectiv. Klaus Iohannis urăşte poporul român, urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români”.

Această declaraţie halucinantă, căreia i-am reprodus şi greşelile gramaticale, despre care unii ar putea crede cu uşurinţă că aparţine unei persoane cu probleme patologice, este a viceprimarului municipiului Galaţi, Picu Roman. Un personaj sinistru, care, din dorinţa de a le face plăcere şefilor din PSD sau din convingere (prea puţin contează), a trimis Galaţiul la colţul ruşinii, fiind arătat cu degetul de presa naţională şi de cetăţenii altor oraşe din România. Deşi funcţia pe care o deţine, plătită din bani publici, ar trebui să îi impună alesului un cod de conduită, dar, înainte de toate, respect pentru cetăţeni şi instituţiile statului, viceprimarul Picu Roman s-a promovat pe Facebook cu un filmuleţ care nu doar că nu-i face lui, personal, cinste, dar aruncă în mocirlă un întreg municipiu reşedinţă de judeţ.

Cei mai mulţi dintre gălăţeni s-au revoltat pe bună dreptate, alţii au făcut băşcălie, iar o televiziune naţională a intitulat un pamflet dedicat viceprimarului municipiului Galaţi „Panaramele care ajung să ne conducă”. Colegi de breaslă care au participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local mi-au povestit că viceprimarul Galaţiului nu avea nici urmă de remuşcare, ba chiar a afişat aroganţă, fiind mândru, probabil, de opiniile pe care le-a promovat pe internet.

Primarul Ionuţ Pucheanu s-a rezumat doar la a spune că nu-l poate trage la răspundere pentru ceea ce face în timpul liber. Ori tânărul edil al oraşului nu a înţeles că personajul pe care, obligat sau nu, îl ţine în preajma sa, îi face mari deservicii şi-i afectează imaginea, ori alege să se sacrifice în interes politic. Într-un oraş cu simţ civic dezvoltat, viceprimarul Picu Roman nu ar fi mai rămas în funcţie nici măcar o zi.

Citit 4902 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.