"Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Cine nu sare/ Nu vrea schimbare!”, cânta, miercuri seara, un fluviu de gălăţeni care curgea, pe strada Brăilei, în drum spre Palatul Justiţiei. Iar ţopăiturile entuziaste ale protestatarilor provocau valuri menite să spargă, parcă, gheaţa ce riscă să încremenească o Românie roşie.

„Măi, unde-aţi fost voi pe 11 decembrie?!”, îmi venea să-i întreb. Că era la fel de frig ca şi-acum! Unde aţi fost când cei împotriva cărora strigaţi acum câştigau alegerile nu atât prin voturi, cât prin absenteism la urne. Unde eraţi când se aşterneau orizonturi roşii peste România? V-aţi p… pe el de vot? Ei uite că se întoarce…

E drept, în programul electoral trâmbiţat de PSD nu scria nimic de amnistie şi graţiere! De schilodirea legilor penale până când se va alege praful de efectul lor. Era vorba numai de bunăstare economică şi socială, de măriri de pensii şi salarii, de gratuităţi! Numai lapte şi miere!

De amnistie penală şi fiscală predicau cu glas de popă răspopit doar candidaţii Partidului România Unită (PRU), de ziceai că-s arhanghelii izbăvitori ai tuturor corupţilor! Parcă-mi amintesc vorbele preşedintelui Klaus Iohannis la ceremonia de învestire a Guvernului: "Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei".

Te pomeni c-or fi greşit, naibii, programul de guvernare! S-au încurcat, l-or fi luat pe cel al PRU şi s-a ajuns în asemenea situaţie. Oameni suntem (unii dintre noi), iar a greşi e omeneşte! Să retragă ordonanţele şi gata! Ţi-ai găsit!

Şi zău dacă, de furie şi revoltă, nu-mi răsună în minte versurile lui Eminescu: "Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,/ Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni…” Care Ţepeş? Acela din sigla PRU, că şi pe el, sărmanul, l-au confiscat… „Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

Citit 2618 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.