Vocea străzii n-are nevoie de megafon

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

M-am dus la proteste, zilele trecute, de data aceasta ca simplu cetăţean, unul care doreşte să sprijine adevărul, justiţia, demnitatea, aşa cum am făcut-o, mereu, şi ca jurnalist.

Mulţi dintre cei care au ieşit în stradă la Galaţi, pe un frig pătrunzător, au făcut-o pentru copiii lor, ba unii chiar şi-au luat pruncii cu ei, să-i înveţe, de mici, lecţia democraţiei. Eu, neavând copii, am făcut-o pentru cei ai prietenilor, colegilor, ai gălăţenilor şi ai tuturor românilor. Şi cu gândul la mama mea, un profesor extraordinar, care a încercat mereu să le predea elevilor ei poate cea mai importantă lecţie dintre toate, cea a libertăţii, mama mea, care nu a lipsit de la nici un protest, de la nicio grevă, ducându-se chiar şi atunci când ea nu mai avea, personal, nimic de câştigat, doar ca să aibă colegii ei un trai mai bun.

Am privit în jurul meu, încercând să găsesc, la protest, personaje dintre acelea la care se referea preşedintele PSD şi care, se presupune, ar fi puse special să agite spiritele, ca să strice stabilitatea ţării şi guvernarea, care de altfel a început, crede domnul Dragnea, foarte bine. Sincer, n-am văzut pe nimeni suspect: oameni obişnuiţi, copii şi bunici, tineri şi oameni de vârsta a doua, toţi, în mod evident, conştienţi de ce anume se aflau acolo, nimeni nu era beat, nimeni nu era violent, domnea peste toţi doar o supărare profundă şi profund împărtăşită. Unii dintre ei îmi sunt prieteni, pe alţii îi văd mereu la evenimentele culturale din urbe, sunt oameni care muncesc, care îşi plătesc impozitele şi taxele, care îşi cresc şi ei cum pot copiii şi nepoţii, care iubesc animalele şi florile, care luptă, iată, pentru o idee. Aceea că nimeni, nici chiar un guvern legitim constituit - cât de legitim poate fi el în condiţiile unei prezenţe extrem de slabe la vot -  nu are dreptul să ia de unul singur decizii care să pună în pericol independenţa Justiţiei. Deocamdată, după trei seri de proteste şi intervenţia preşedintelui, avocatul poporului a sesizat Curtea Constituţională în ceea ce priveşte OUG de modificare a legislaţiei penale. E un pas, dar lupta continuă. Să sperăm, fără violenţe din nicio parte. Vă ţinem la curent, evident, din stradă.

Citit 1983 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2017 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.