"Baroni" pentru liniştea noastră

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Ne-am bucura să spunem că liderilor PSD, în general, lui Liviu Dragnea şi Guvernului Grindeanu, în particular, le-ar fi venit la cap "mintea cea de pe urmă" şi că şi-au dat seama, în sfârşit, că invocata legitimitate conferită de votul în alegeri nu înseamnă că poţi să faci ce vrei în ţara asta. E greu de crezut că, fie şi după atâtea zile în care sute de mii de români au ieşit în stradă pentru a contesta o putere discreţionară şi abuzivă, Liviu Dragnea visează la altceva decât la a deveni un fel de „El lider maximo” al unei Românii transformate într-un fel de Teleorman la superlativ. Pentru că, în esenţă, asta şi-a dorit dl Dragnea, fie că a fost vorba de propriul partid, de Guvern, de Parlament sau de simplii cetăţeni: toată lumea să ia poziţie de drepţi în faţa lui şi nimeni să nu mişte în front.
Limitele gândirii sale de „baron de Teleorman” s-au văzut în însăşi modul rudimentar în care Dragnea, prin obedienţa Guvernul Grindeanu, a încercat să ne pună în faţa faptului împlinit, al adoptării OUG 13. Domnia sa se aştepta, probabil, ca manifestanţii să spună „asta e, ne-a făcut-o”, să lase „protestele ilegale” şi să plece acasă. Tertipuri de genul acesta se folosesc frecvent prin consiliile locale sau judeţene dominate direct sau prin interpuşi de diverşi „baroni”, fie ei PSD-işti sau nu. Să fim noi sănătoşi câte mii de măgării au făcut aleşii locali/judeţeni invocând prin consilii taman „legitimitatea” majorităţii date de cetăţeni. Acesta este şi motivul pentru care dlui Grindeanu nu i s-a părut nimic anormal să treacă pe şest, la miezul nopţii, OUG 13. Oricum, o aşteptau cu sufletul la gură nu numai Dragnea şi camarila PSD, ci toţi politicienii cu probleme penale din toate partidele! Ce nu a luat în calcul dl Dragnea - şi nici acum nu pare să accepte - este că românii chiar nu mai înghit orbeşte „gogoşile” lui penale garnisite cu pomeni electorale.
Până în ceasul al 12-lea al abrogării ordonanţelor, Dragnea a vorbit de „mişcări de inspiraţie sorosistă”, de „johannişti”, de „forţe externe”, taman după modelul „agenturilor străine” de care pomenea răposatul Ceauşescu. Dragnea trăieşte într-o lume paralelă, în care el e „capo di tutti capi”. Ar fi însă timpul să înţeleagă că asta nu e lumea în care vrem noi să trăim. Ne-am săturat de „baroni” pentru liniştea noastră!

Citit 1180 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2017 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.