Dragneabetele

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Spectacolul Dragobetelui politic cu fugărit pe dealuri s-a petrecut ieri la ”Casa Poporului”. La venire, președintele ju(de)cător Iohannis le-a urat jurnaliștilor ”Distracție plăcută!” Urmau strângeri politicoase de mâini - șefii camerelor au așteptat, în picioare, președintele - puncta Dragnea. La înfruntările de ieri, inerente, mă așteptam, nu știam care va fi intensitatea lor. Și, ca să vezi, președintele chiar laudă nivelul economic, este aplaudat când de unii, când de alții. Parlamentarii PSD, e logic, așteptau semnul ca să părăsească sala, e deja vu în politica lumii: și în Parlamentul European, șefii trimit pe cineva să facă semn. Dar cum să pleci... când te laudă? Nici când Iohannis a pomenit despre ”penali”, parlamentarii PSD n-au plecat. Probabil că teama că președintele va îndulci și mai mult a comandat retragerea. Omul de catedră, patetic în câteva locuri, a făcut și glume parcă scrise de un scenarist. În România nu e de râs. Românul face haz de necaz, dar bugetul pare exagerat. Și patriarhul ortodox critică Guvernul, că ”a furat” fondurile care de fapt i se promiseseră. Ce să așteptăm și de la promisele măriri?

Mereu, cu cinism politic firesc, guvernul nepopular sacrifică și miniștri iluștri. Acum, nici măcar Florin Iordache, ministrul Justiției, nu e demis! Vorbește ca Dandanache și, din tensiune, a retrimis de mai multe ori la CSM,  într-o singură zi, textul refăcut și nerefăcut  al Ordonanței 13. Nu cumva, odată demis, ar putea dezvălui că i s-a impus ordonanța? În stenograma de ședință, ministrul apărea intempestiv cu ordonanța netrecută în ordinea de zi și garanta că e verificată de specialiști. Martori la DNA, procurorii Hăineală, mâna dreaptă a ministrului, și Sima, susțin acum că l-au averizat pe Iordache asupra greșelilor.

E Iordache tont?  Fost preşedinte interimar al Camerei, deși nu zice decât ”Altă întrebare?!”, a avut peste 2.300 de luări de cuvânt! Cine... vorbea prin el? Este... preşedinte al Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj a PSD. Cum să se arbitreze? Născut la Caracal, i-a fost viceprimar. Acolo s-a răsturnat căruța...

Citit 1173 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2017 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.