Cum joacă parlamentarii noştri la cacealma

Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

"Noi am vrut, am cerut, ne-am luptat. Am făcut tot ce ţine de noi, am depus amendamente la Legea bugetului de stat, dar ni le-au refuzat". Aşa le-ar putea răspunde gălăţenilor unii dintre parlamentari, întrebaţi fiind ce au făcut pentru a atrage bani de investiţii în infrastructură (dar nu numai) pentru judeţul Galaţi. Ba mai mult, pentru a fi cât mai convingători, pot scoate din dosare textele amendamentelor - un purcoi de acte. Dă bine la impresie artistică. Pot chiar plusa, trăgând linie la sumele solicitate: miliarde de lei ar fi putut să vină la noi, la Galaţi. "Dar este greu să te lupţi de unul singur", nu-i aşa?

Am fost curioasă să văd ce fonduri au solicitat în plus, faţă de cele deja previzionate, deputaţii şi senatorii de Galaţi, atunci când au depus amendamente la proiectul de buget. Nici mai mult, nici mai puţin decât o cacealma! Cereri aberante, pline de inepţii şi aiureli, care se traduc doar într-un singur fel: bătaie de joc.

Fost primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean, cu experienţă în administraţie şi expertiză, deputatul Eugen Durbacă a depus un amendament pentru alocarea a nu mai puţin de 45 de milioane de lei pentru consolidarea Falezei Dunării, iar sursa indicată a fost Fondul de rezervă al Guvernului! Chiar dacă, de cele mai multe ori, îi place să pozeze în neprihănit şi neştiutor, nu-l pot suspecta că habar nu are că Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului nu poate suporta astfel de investiţii şi că este folosit de fapt pentru finanţarea unor cheltuieli urgente, neprevăzute! Dar omul şi-a făcut datoria de politician, a cerut şi a bifat un refuz. Acelaşi parlamentar a solicitat peste 135 de milioane de lei pentru construirea "a încă două benzi ale drumului expres Galaţi - Brăila - Slobozia - Autostradă". Trecând peste faptul că sursa indicată este aceeaşi şi la fel de aberantă - fondul de rezervă al Guvernului, deputatul, dacă ne raportăm strict la documente, pare să trăiască într-o lume paralelă. Altfel, cum se explică faptul că drumul expres amintit nu există în realitate, nu are nici măcar un studiu de fezabilitate, iar parlamentarul nostru solicită construirea a încă două benzi?

Cam aşa se joacă la cacealma în Parlament. Iar Eugen Durbacă nu este singurul care a depus amendamente numai bune de respins.        

Citit 1375 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2017 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.