Mariana Constandache

Mariana Constandache

Peste 200 de gălăţeni au fost amendaţi în ultima săptămână, pentru că au traversat prin alte locuri decât cele permise. 209 este numărul exact al sancţiunilor pe care le-au primit pietonii care au fost surprinşi scurtând drumul, această categorie de participanţi la trafic fiind cea mai vizată de acţiunile poliţiştilor rutieri. Pe locul al doilea au fost şoferii iubitori de viteză, 102 fiind amendaţi pentru depăşirea limitei legale.

Nici cei care au fost depistați fără centură de siguranţă nu au scăpat uşor, 81 de şoferi şi pasageri intrând în posesia unui proces verbal de contravenţie. Şoferii prinşi puţin băuţi şi cei care vorbeau la telefon în timp ce conduceau întregesc topul celor mai amendaţi.

Numărul total al amenzilor date pe linia rutieră în Galaţi în săptămâna precedentă este de 804, cu o valoare însumată de 130.280 lei. 71 de conducători auto au fost lăsaţi fără permise, în timp ce 32 au predat certificatele de înmatriculare. În şapte situaţii, cei care au greşit s-au ales cu dosare penale. Poliţiştii au deschis anchete pentru două cazuri de conducere fără permis şi cinci de şofat sub influenţa alcoolului. 

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi, condamnaţi la închisoare cu executare şi daţi în urmărire pentru că se sustrăgeau de la a-şi ispăşi pedepsele, au fost capturaţi la începutul acestei săptămâni. Unul dintre ei, un gălăţean de 36 de ani, era căutat pentru că fusese condamnat definitiv la un an de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. El a fost identificat pe raza Secţiei 3 Poliţie, agenţii demarând de urgenţă procedurile pentru punerea în executare a mandatului. În aceeaşi zi, un alt urmărit a fost reţinut la Iveşti, în persoana unui localnic de 47 de ani, pe numele căruia Tribunalul Galaţi emisese un mandat de executare de şase ani închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Ambii condamnaţi au fost predaţi poliţiştilor de la Urmăriri, care i-au încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

Şoferii care nu au pe maşini cartea de salvare a autoturismului pot circula fără grija că vor fi amendaţi. În ciuda unor zvonuri apărute în ultima vreme potrivit cărora s-ar da amenzi celor care nu deţin schema maşinii, Poliţia Rutieră Galaţi precizează că deţinerea documentului este utilă, nu şi obligatorie.

"Nu există vreo prevedere legală care să stipuleze obligativitatea deținerii la bordul autovehiculului a cărţii de salvare, astfel că lipsa acesteia nu poate face obiectul vreunei sancțiuni contravenționale", precizează subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cartea de salvare la bord este o inițiativă lansată în 2015 de către Automobilul Clubul Român (A.C.R.) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, având ca scop protejarea vieţii victimelor din accidentele rutiere prin scăderea duratei de descarcerare.

Cartea de salvare la bord este un document standardizat în format A4, care prezintă specificațiile tehnice ale mașinilor. Se aşează la parasolarul din dreapta şoferului şi se semnalizează cu un autocolant ce poate fi procurat de la A.C.R. sau benzinăriile partenere şi care se lipeşte pe parbriz, în partea stângă, sus sau jos.

Astăzi, 29 martie, radarele Poliţiei Rutiere vor fi amplasate, în municipiul Galaţi, pe străzile Brăilei, Macului şi pe bulevardul George Coşbuc. Şoferii care au drum în judeţ vor fi monitorizaţi pe DN 25, în zona localităţilor Piscu şi Barcea, iar pe DN 26, în localităţile Tuluceşti şi Măstăcani. Pe DE 581, o autospecială cu radar va fi amplasată pe raza localităţii Cosmeşti, iar pe DJ 251, la Smârdan şi Slobozia Conachi.


Un gălăţean în vârstă de 18 ani care a crezut că o să se căpătuiască din furat a avut un ghinion teribil, pentru că a fost văzut de cine nu trebuia.

Ziua în amiaza mare, a pus ochii pe portofelul unei femei şi, fără să stea prea mult pe gânduri, i-a luat banii, 96 de lei. Nu a apucat să se bucure de pradă, pentru că a fost observat de un poliţist de la Secţia 5, aflat în timpul liber, care trecea întâmplător prin zonă.

Hoţul a fost înhăţat pe loc de poliţistul care şi-a sunat colegii de la Secţia 3. Patrula de intervenţie l-a percheziţionat pe individ, găsind în buzunarele acestuia banii furaţi de la femeie.

Tânărul este acum cercetat pentru furt.

Astăzi, 28 martie, radarele Poliţiei Rutiere vor fi amplasate, în municipiul Galaţi, pe străzile Traian, Drumul Viilor şi pe bulevardul Marea Unire. Şoferii care au drum în judeţ vor fi monitorizaţi pe DN 25, în zona localităţilor Şendreni şi Tudor Vladimirescu, iar pe DN 26 în localităţile Vânători şi Folteşti. Pe DE 581, o autospecială cu radar va fi amplasată pe raza localităţii Priponeşti, iar pe DJ 251, la Schela şi Matca.


Din vara anului trecut, 36 de tineri poliţişti care au lăsat viaţa civilă pentru uniformă fac parte din peisajul posturilor comunale din judeţul Galaţi. Mai mult sau mai puţin familiarizaţi cu viaţa la ţară, cu mentalităţile şi metehnele oamenilor din mediul rural, proaspeţii agenţi cred cu tărie că o carieră începută de jos este cheia succesului pentru orice poliţist care pretinde şi merită respect.

Sunt tineri, ambiţioşi şi şi-au dorit să fie poliţişti, iar noile recrutări din sursă externă pe care Ministerul Afacerilor Interne le-a repornit în forţă anul trecut le-au deschis porţile către oportunitatea mult visată. Cel puţin doi dintre gălăţenii care au tras lozul câştigător în vara anului trecut se încadrează în tiparul descris mai sus, fapt confirmat de notele care le-au permis să îşi câştige posturile.

Una dintre tinerele care a ajuns în slujba cetăţeanului din mediul rural a punctat decisiv pentru postul de la Şendreni. Cu media 9,20, Ioana Ciomaga a devenit prima şi deocamdată singura femeie poliţist din comuna aflată la doi paşi de oraşul în care s-a născut şi a studiat. „Am absolvit CNVA-ul şi facultatea de Protecţia Mediului, la Bucureşti. Am şi un masterat în protecţia mediului, dar mi-am dorit întotdeauna să devin poliţistă. De recrutarea de anul trecut, am aflat în ultima zi. M-am înscris, am învăţat şi am reuşit”, îşi rezuma Ioana intrarea în Poliţie, alegere pe care a făcut-o la vârsta de 26 de ani, după trei ani în care a lucrat ca operator la un call-center de limba franceză.

„Rezolvarea reclamaţiilor clienţilor m-a învăţat să lucrez contra cronometru, fapt care m-a ajutat oarecum la şcoala de poliţie, unde am făcut stagiul de pregătire. A fost destul de greu, cu trezitul la ora 5,00, sectoarele, pregătirea militară, dar o fată se poate descurca, dacă vrea să înveţe. M-a ajutat şcoala, pentru că am reuşit să mă adaptez mai bine şi am intrat în contact şi cu alte mentalităţi”, ne-a mărturisit tânăra agentă.

Nu-şi face griji de faptul că are putea fi privită discriminatoriu de colegi, cinci la număr la Şendreni, nici de localnici. Crede că are un as imbatabil în mânecă, şi anume diplomaţia, dublată de responsabilitate.

„Sunt mai respectată, poate pentru că sunt fată. Cred că conflictele, într-o măsură destul de mare, pot fi rezolvate şi pe altă cale decât prin forţă. Fiecare situaţie trebuie tratată cu responsabilitate, pentru că e unică. Tocmai asta m-a atras la munca de poliţie. Este o muncă complexă, e bine să începem de jos, iar eu nu voi rata nicio oportunitate de avansare, chiar dacă, deocamdată, nu mi-am propus un ţel”, conchide agentul Ioana Ciomaga.

Cum crede că ar trebui să fie poliţistul viitorului? Empatic şi sufletist, să ţină pasul cu noutăţile, dar să nu uite să fie corect şi să aplice legile.

"Domnu` agent, da` nu eraţi la Primărie?"


A fost una dintre primele întrebări la care a trebuit să răspundă, ca poliţist, Relu Alin Gheorghe, în momentul în care a apărut în uniformă în mijlocul localnicilor din Tudor Vladimirescu. Tânărul de 25 de ani, originar din Braniştea, nu le era străin oamenilor din comună, care îl cunoşteau însă ca jurist la primărie. Nu bănuiau că tânărul care muncea la problemele civile ale aşezării ascunde dorinţa de a deveni slujbaş al legii, lucru pe care l-a reuşit cu media 9,34.

„Am absolvit Facultatea de Drept la „Dunărea de Jos” şi aş fi vrut să fac Academia de Poliţie, dar nu am putut da examen, din cauza unei intervenţii chirurgicale minore. M-am angajat consilier juridic şi, când am aflat de concursul de la Poliţie, nu am stat pe gânduri. Aşa am ajuns să am de-a face şi cu pregătirea militară, de care auzisem doar de la tatăl meu şi din alte poveşti care mai de care”, îşi începe istoria tânărul poliţist.

Stagiul de pregătire de la Câmpina l-a dezvoltat şi i-a dat încredere, schimbându-şi oarecum viziunea asupra milităriei. „Cred că tinerii ar trebui să facă armată. Îi cizelează şi îi responsabilizează”, menţionează agentul, penultimul intrat în schema postului cu cinci poliţişti de la Tudor Vladimirescu.

Relu Alin Gheorghe este pasionat de dreptul penal şi speră ca într-o zi să devină un judiciarist de succes. Până atunci, mai e cale lungă, dar are răbdare şi calm. „Eu sunt empatic cu oamenii şi cred că trebuie respectaţi, astfel încât şi noi să primim respect. Orice poliţist poate fi un model, iar modelele viitorului vor fi cei care, cred eu, vor ţine pasul cu schimbările şi tehnologia. Oamenii se schimbă, iar poliţia trebuie să se schimbe odată cu ei”, este părerea agentului.

În imagini, ag. Ioana Ciomaga, ag. Relu Alin Gheorghe:

Sâmbătă, 25 Martie 2017 00:00

Soluţia anti-necaz nu stă în calea trenului

Te-ai certat cu părinţii care ţi-au spus că nu eşti bun de nimic, sari în faţa locomotivei, ai datorii la bancă, înghiţi un pumn de pastile, te-ai părăsit iubita, îţi tai venele, iar dacă pur şi simplu te simţi neînţeles, un plonjon de pe bloc te ajută să laşi în urmă pe toţi şi toate câte nu te-au făcut să-ţi găseşti locul în lumea asta.

Sunt realităţi triste, gesturi pe care mii de oameni le fac zilnic în lumea asta, iar noi, societate frământată de explozia tranziţiei fără sfârşit, ni le asumăm la rândul nostru neputincioşi, fără a face nimic concret să îi ajutăm la timp ce pe cei care îşi reziliază abrupt contractul cu viaţa.

Orice moarte este o tragedie, dar firească atunci când vine la vremea ei, nu când individul, ca fiinţă dotată cu liber arbitru în orice, alege să o îmbrăţişeze. Din păcate, tot mai des auzim de tineri care prea devreme nu mai văd nicio soluţie, pentru care un obstacol cât de mic devine insurmontabil. Notele proaste la şcoală sau alte nebunii inerente adolescenţei cauzează stări, conflicte, care duc nepermis de mult la degradarea la maximum a propriei imagini. Pentru că asta este ceea ce contează: imaginea şi frica de a o pierde. Frica de schimbare sau de supunere. Elevului care îşi curmă viaţa pe linia ferată îi e frică de posibilitatea de a fi corectat conform unor norme pe care le consideră învechite şi degradante pentru el. Debitorului la bănci, sufocat de rate prin prisma unui salariu de multe ori prea mic, sau a unui eventual şomaj, îi e frică să înfrunte ideea că ar trebui să facă mai mult ca să se descurce. Sau de eşec în faţa cunoscuţilor, ori a copiilor, care poate nu îl vor înţelege! Dezamăgitul în dragoste îşi va cauta fuga din lume în pastile sau în ştreang, pentru că  toată stima lui de sine stă în persoana care l-a părăsit ca pe ultimul obiect ieşit din garanţie. Ce va zice lumea? Cum va mai trăi el? Cine îi va mai confirma valoarea? Exemplele pot continua, sunt multe, ca şi vinile pe care am putea să le găsim şi care cu siguranţă alcătuiesc un complex ce ajută la înmulţirea numărului de sinucigaşi. E trist faptul că refugiul în proverbialul pocal cu otravă a devenit un fenomen la care contribuim toţi, fără să ne dăm seama, zi de zi. Pentru că judecăm, nu înţelegem, pentru că am devenit egoişti şi credem că dreptatea este numai a noastră. Asta ne face pe noi, cei dotaţi cu mai multă tărie, să ne simţim fericiţi! Egoismul omoară, nu dă viaţă. Dacă mamele nostre ar fi fost egoiste, noi n-am mai fi fost aici, ca judecători neautorizaţi ai vieţilor şi alegerilor apropiaţilor noştri.


Un gălăţean în vârstă de 59 de ani a trecut de la agonie la extaz după ce a fost înşelat pe OLX. A găsit pe portalul de vânzări o placă de telefon de care avea nevoie, în schimbul sumei de 300 de lei, pusă la bătaie de un individ din Târgu Jiu. L-a contactat pe vânzător, s-au înţeles asupra tranzacţiei, a trimis banii şi a primit placa. Până aici, nimic în neregulă, numai că gălăţeanul avea să constate că obiectul achiziţionat era defect, iar de aici a pornit tevatura.

"Am purtat o întreagă corespondenţă prin SMS cu vânzătorul, mă tot ducea cu vorba că nu ştie de ce e defectă, că a fost cu ea la service, că nu ştie ce s-a întâmplat. După câteva săptămâni, m-am dus la poliţie şi am făcut plângere, iar joi, 23 martie, am fost chemat la Secţia 5, să dau declaraţie. Am discutat cu o poliţistă, Andreea Anăstase, după care am plecat. Nu cred că a trecut jumătate de oră şi m-a sunat vânzătorul, foarte umil, spunându-mi că îmi dă adresa lui să îi trimit placa înapoi şi să îmi dea banii, că până vineri trebuie să dea răspuns la IPJ Galaţi", ne-a declarat, satisfăcut, gălăţeanul.

Gestul de mulţumire al bărbatului nu survine unei situaţii ieşite din comun, dar gălăţeanul a dorit să-i mulţumească pe această cale poliţistei care a depus efort şi stăruinţă în profesia pe care şi-a ales-o.

16 oameni au murit pe căile ferate din Galaţi şi zonele adiacente, în ultimele opt luni, opt dintre ei alegând de bună voie întâlnirea cu trenul ca modalitate de a părăsi această lume. Sărăcia, creditele bancare sau certurile cu părinţii au fost factorii cel mai des întâlniţi în cercetarea circumstanţelor tragediilor feroviare.

Opt luni, opt persoane, de la cele mai tinere la cele care ar fi trebuit să îşi mănânce liniştite pensia. Este bilanţul tragediilor scrise pe căile ferate din zona Galaţiului şi a judeţelor adiacente, respectiv Brăila, Vrancea şi Buzău, în perioada iulie 2016 - martie 2017.

Încheierea socotelilor cu viaţa în acest mod violent s-a dovedit a fi o alegere atât a celor care au avut probleme relaţionale, cât şi a celor apăsaţi de diverse probleme sociale, de genul creditelor bancare, alcoolismului sau sărăciei. Dacă la noi un singur deces, al unui adolescent, ar fi fost determinat de neînţelegeri cu părinţii, prin alte părţi locomotivele au pus capăt vieţilor de mult mai multe ori. Patru buzoieni, doi vrânceni şi un brăilean s-au sinucis în această manieră, în perioada menţionată.

"Cauzele determinante în aceste situaţii, stabilite de noi cu certitudine ca suiciduri, au fost, la Buzău, probleme psihice şi cauze sociale, la Vrancea, afecţiuni psihice şi credite bancare, în timp ce la Brăila putem vorbi de afecţiuni dublate de consumul de alcool", ne-a explicat cms. şef Ştefan Constandache, şef împuternicit al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Galaţi.

Pe categorii sociale, tabloul persoanelor care şi-au încheiat socotelile cu viaţa în această manieră cuprinde persoane fără ocupaţie, elevi, pensionari, dar şi câţiva salariaţi.

Atenţie la neatenţie!


Este avertismentul pe care poliţiştii îl adresează tuturor persoanelor care ajung, din diverse motive în preajma căilor ferate şi asta deoarece cealaltă "jumătate" a deceselor în accidente feroviare este formată din oameni care au murit din ignoranţă, fiind loviţi de tren pentru că nu şi-au luat măsuri de precauţie. "În fiecare judeţ din aria de competenţă, am avut până acum câte două decese pe fondul neatenţiei. Le atragem atenţia oamenilor care staţionează pe peroane, în apropierea căilor ferate sau traversează o linie de tren să fie prudenţi, pentru a evita tragediile", conchide cms. şef Ştefan Constandache.

Dintre cele 16 persoane decedate în accidente feroviare, 11 aveau vârsta de peste 50 de ani.

Pagina 1 din 334