La Școala din Grivița s-au furat opt cataloage și condica
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La Școala din Grivița s-au furat opt cataloage și condica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directoarea şcolii a fost demisă pentru neglijență în serviciu

Mare le-a fost uimirea învățătorilor de la Școala din Grivița, în urmă cu trei zile, când au încercat să semneze în condică și au constatat că aceasta dispăruse din școală! La scurt timp au descoperit că, odată cu registrul de prezență au  fost  furate și toate cataloagele de la cele opt clase gimnaziale ale școlii. Bineînțeles că a fost anunțată Poliția, dar și conducerea ISJ.

Inspectoarea Elena Corcăcel este cea care s-a deplasat la fața locului pentru  a vedea ce s-a întâmplat: ”Poliția locală deja a luat declarații. Contabilul unității susține că a venit dimineață devreme și  a găsit ușa de la intrarea elevilor deschisă. Cum a găsit și centrala deschisă, nu și-a pus prea multe întrebări, considerând că a deschis-o fochistul”, ne-a declarat inspectoarea școlară, susținând că mai multe nu ne poate spune, pentru a nu îngreuna ancheta polițiștilor.

Aceasta ne-a declarat, în schimb, că directoarea Școlii din Grivița, Maria Țâru a fost destituită din funcție pe motiv de neglijență în serviciu: ”În mod normal, școala ar fi trebuit să aibă fișet metalic special pentru cataloage, iar aceste documente școlare să  fie ținute sub  cheie”.

De la purtătorul  de cuvânt din cadrul IJP Galați, comisarul Cristina Tatulici am aflat că, pe 8 noiembrie dup-amiază, secretara Școlii din Grivița a reclamat că au fost furate opt cataloage și condica de prezență a profesorilor: ”Cazul a fost preluat de Secția III a Poliției Rurale Liești. Cercetările efectuate de polițiștii criminaliști la fața locului au scos la iveală faptul că ușile și geamurile n-au fost forțate”.   

Totodată, de la inspectoarea Elena Corcăcel am aflat că hoții n-au furat nimic altceva în afara  documentelor școlare.

Citit 6991 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.