X

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, îti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii....

 07:56 Marti, 21 Aprilie 2015

Şcoala Discovery La Galați - La ce e buna matematica în viaţa de zi cu zi

Autor:   Roxana Artene Penciu
Publicat Marți, 17 Ianuarie 2012 00:00
Voteaza!
(2 voturi)

Distribuie

Odată cu începerea semestrului al doilea, în trei şcoli din Galaţi a început derularea proiectului Şcoala Discovery, în baza unui parteneriat între popularul canal de televiziune şi Ministerul Educaţiei. Este vorba de Şcolile Nr. 10, 28 şi 29.

Ieri, la ora 14.00, ne-am aflat alături de elevii unei clase a VIII-a de la Şcoala Nr. 29, care au urmărit prima lecţie la matematică. În fiecare zi de luni, la ora 14.00, urmează să fie transmise lecţii la matematică, celelalte zile ale săptămânii fiind repartizate după cum urmează: marţi - chimie, miercuri - biologie, joi - fizică, iar vineri - alte ştiinţe, toate la aceeaşi oră. Cei care au pierdut o lecţie, o pot urmări a doua zi în reluare, de la ora 8.00.
Lecţia pe care am urmărit-o împreună cu elevii era despre modul în care pot fi rezolvate probleme în diferite situaţii. Toate exemplele erau cu aplicaţii în realitate, lucru care i-a atras foarte mult pe elevi.

„De obicei, înveţi matematică pentru că aşa trebuie, ţi se cere la examene, dar nu ştii la ce îţi foloseşte în viaţă. Să înveţi numai despre numere e plictisitor, dar aşa cu aplicaţie practică în realitate devine interesant. Chiar vezi la ce-ţi ajută să înveţi matematica”, ne spune unul dintre elevi.
Fascinaţi de noua metodă de predare a unei lecţii, cei mai mulţi dintre elevi ne-au declarat că, evident, acesta este modul în care şi-ar dori să înveţe zilnic matematica.

I-a adus cu picioarele pe pământ profesoara lor de matematică, una dintre cele mai renumite din Galaţi, Rodica Matei: „Deocamdată, nu putem corela tot timpul orarul elevilor cu aceste lecţii, de aceea ei le vor urmări în reluare de la ora 8.00 şi vom discuta despre ele la pregătirea de sâmbătă, pe care o facem pentru examenele de evaluare. Învăţarea clasică a matematicii, cu creionul şi caietul, rămâne de bază, pentru că avem o materie în programa de examen pe care trebuie s-o acoperim”, susţine profesoara.

Directoarea Şcolii Nr. 29, Cătălina Caragea, s-a arătat la rândul său încântată de faptul că elevii vor învăţa prin intermediul acestui program să aplice teoria în practică, recunoscând că  în şcoala românească există prea multă  teorie. Aceasta a accentuat însă că nu se va renunţa la lecţiile clasice, Şcoala Discovery fiind doar o alternativă.

3253 afisari  |  Ultima actualizare Luni, 16 Ianuarie 2012 23:41

3 comentarii

 • 0
  0
  Link
  Andreeagirl2000 Luni, 02 Aprilie 2012 10:28 postat de Andreeagirl2000

  nu imi place?

 • 0
  0
  Link
  Andreea dragutza Vineri, 30 Martie 2012 15:47 postat de Andreea dragutza

  cffffffffffffff?

 • 0
  0
  Link
  ariciul Marți, 17 Ianuarie 2012 16:46 postat de ariciul

  ce panarama de initiativa portocalie!
  noi nu stim cum sa ai luam copii din fata tv-urilor si urecheatul asta se lauda cu asemenea tipuri de lectie.
  abia astept sa cada acest guvern cu tot cu mafia din scoli!

Adauga comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii!

Atenţie! Nu postaţi acelaşi mesaj de mai multe ori. Comentariul va fi afişat la câteva minute după postare. Vă rugăm să aşteptaţi!

sus

Editorial

Pe repede-napoi

Caricatura zilei

29 martie 2015

Top afişări pe 30 de zile

NEC PLUS ULTRA

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viata Libera Galati - Cotidian independent - Stiri Noutati Informatii Media Galati

Viaţa liberă Galaţi © Toate drepturile rezervate

    PageRank