Şcoala Discovery La Galați - La ce e buna matematica în viaţa de zi cu zi

Şcoala Discovery La Galați - La ce e buna matematica în viaţa de zi cu zi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu începerea semestrului al doilea, în trei şcoli din Galaţi a început derularea proiectului Şcoala Discovery, în baza unui parteneriat între popularul canal de televiziune şi Ministerul Educaţiei. Este vorba de Şcolile Nr. 10, 28 şi 29.

Ieri, la ora 14.00, ne-am aflat alături de elevii unei clase a VIII-a de la Şcoala Nr. 29, care au urmărit prima lecţie la matematică. În fiecare zi de luni, la ora 14.00, urmează să fie transmise lecţii la matematică, celelalte zile ale săptămânii fiind repartizate după cum urmează: marţi - chimie, miercuri - biologie, joi - fizică, iar vineri - alte ştiinţe, toate la aceeaşi oră. Cei care au pierdut o lecţie, o pot urmări a doua zi în reluare, de la ora 8.00.

Lecţia pe care am urmărit-o împreună cu elevii era despre modul în care pot fi rezolvate probleme în diferite situaţii. Toate exemplele erau cu aplicaţii în realitate, lucru care i-a atras foarte mult pe elevi.

„De obicei, înveţi matematică pentru că aşa trebuie, ţi se cere la examene, dar nu ştii la ce îţi foloseşte în viaţă. Să înveţi numai despre numere e plictisitor, dar aşa cu aplicaţie practică în realitate devine interesant. Chiar vezi la ce-ţi ajută să înveţi matematica”, ne spune unul dintre elevi.

Fascinaţi de noua metodă de predare a unei lecţii, cei mai mulţi dintre elevi ne-au declarat că, evident, acesta este modul în care şi-ar dori să înveţe zilnic matematica.

I-a adus cu picioarele pe pământ profesoara lor de matematică, una dintre cele mai renumite din Galaţi, Rodica Matei: „Deocamdată, nu putem corela tot timpul orarul elevilor cu aceste lecţii, de aceea ei le vor urmări în reluare de la ora 8.00 şi vom discuta despre ele la pregătirea de sâmbătă, pe care o facem pentru examenele de evaluare. Învăţarea clasică a matematicii, cu creionul şi caietul, rămâne de bază, pentru că avem o materie în programa de examen pe care trebuie s-o acoperim”, susţine profesoara.

Directoarea Şcolii Nr. 29, Cătălina Caragea, s-a arătat la rândul său încântată de faptul că elevii vor învăţa prin intermediul acestui program să aplice teoria în practică, recunoscând că  în şcoala românească există prea multă  teorie. Aceasta a accentuat însă că nu se va renunţa la lecţiile clasice, Şcoala Discovery fiind doar o alternativă.

Citit 4494 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2012 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.