Faleza inferioară – “scena” festivalului ACUFest

Faleza inferioară – “scena” festivalului ACUFest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Artă şi Cultură Urbană, „ACU Fest – Galaţi, 2012”, se va desfăşura de astăzi până duminică, pe faleza inferioară, între Foişor şi Elice. Evenimentele vor începe la ora 18,00 şi vor dura „cât permite legea”, după cum s-a exprimat Aurelia Bogatu, director adjunct la Centrul Cultural. Organizatori sunt Asociaţia Tinerilor Activi Civic (ATAC), în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Casa de Cultură a Studenţilor, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Asociaţia „Plusminus Galaţi”, cu sprijinul administraţiei locale.

Arta în mai multe forme

Astăzi, la ora 18,00, pe faleza inferioară, la Foişor, va avea loc deschiderea, urmată, la  18,15, de street dance, animaţie stradală,  şi expoziţii de pictură, desen, linogravură (pictură pe linoleum).  La ora 19,00 actriţa Petronela Buda, de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, va prezenta un monolog din spectacolul „Puşlamaua de la etajul 13”, de Mircea M. Ionescu, în regia lui Vili Perveli Nikolov, despre drama tinerilor ai căror părinţi pleacă la muncă în străinătate. La ora 20,00, tot la Foişorul de pe faleză, actorii unei trupe de teatru din Cluj vor prezenta un spectacol neconvenţional.

Sâmbătă,  tot de la ora 18,00, vor urma alte evenimente: pictură şi desen în aer liber, între  foişor şi Elice, pe faleza inferioară, animaţie stradală, linogravură, un concert (la Foişor) al elevilor de la Liceul de Artă „D.Cuclin”, între 18,45 şi 19,00 performance poetry cu Nicoleta Onofrei şi Alexandru Maria, de la 19,30 street dance, la 20.00 – teatru, tot cu actori amatori din Cluj, iar la 21,00 un concert.

Concert cu Grasu XXL, Maximilian şi Spark

Duminică, festivalul continuă, tot de la ora 18,00, cu un moment de teatru, al elevilor Liceului de Artă „D.Cuclin”, la 18,15 – graffiti, la 18,30 street dance, la 19,30 teatru studenţesc cu actorii amatori din Cluj. La 19,45 – performace poetry cu Andrei Velea & Girls – Ioana Andrada şi Marina Alexandra, iar la 20,00, un concert cu Grasu XXL, Maximilian şi Spark  va încheia festivalul.     

Pe durata festivalului, Asociaţia Plus – Minus Galaţi va organiza două evenimente: un atelier de street art pe tema „Oraşul posibil” şi o campanie de informare despre oraş şi urbanism”. Participarea este liberă la toate evenimentele, iar în caz de vreme nefavorabilă concertele se vor desfăşura la fostul Club Zodiar.

Citit 16746 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.