CNVA, la 145 de ani de la înfiinţare. Vezi când începe Concursul de Matematică "C. S. Calude"

CNVA, la 145 de ani de la înfiinţare. Vezi când începe Concursul de Matematică "C. S. Calude"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” începe astăzi seria manifestărilor legate de sărbătorirea a 145 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii, devenită reprezentativă nu numai pentru învăţământul gălăţean, ci şi pentru cel românesc.

Astăzi, la ora 11.00, vor fi inaugurate două expoziţii aniversare - „Clădiri monument istoric în Galaţi” şi „CNVA - 145 de ani de existenţă”. La ora 15.00 a fost planificat cercul pedagogic al profesorilor de fizică, în cadrul căruia va fi inaugurat singurul Pendul al lui Focault din ţară şi va fi evocată personalitatea lui Mircea Amarine, fost profesor şi director la CNVA.

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 9.00, va începe cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „C. S Calude” pentru clasele VII-XII, cu proba individuală. Ce-a de-a şaptea ediţie a probei pe echipe se va derula duminică, 25 noiembrie, de la aceeaşi oră. Probele, subiectele şi rezultatele vor putea fi accesate on-line, în timp real, pe site-ul www.mategl.ro, ne informează organizatorul competiţiei, directorul-adjunct Romeo Zamfir. Festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi, la ora 13.00.

Manifestările vor continua şi luni, cu un concurs „Pagini din istoria CNVA”, „Dialog între generaţii”, „La un ceai cu Alecsandri”, lansare de album de fotografie veche, concurs culinar şi Târgul activităţilor extraşcolare.

În încheiere, la ora 12.00, a fost programat CNVA FEST, spectacol susţinut de elevii colegiului.

Citit 4465 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.