Cristian Chirac a luat Marele Premiu la Concursul "Calude". Vezi ce premii au mai luat elevii gălăţeni

Cristian Chirac a luat Marele Premiu la Concursul "Calude". Vezi ce premii au mai luat elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când câştigătorul e autohton, un cadou frumos pentru cei 145 de ani ai CNVA


Cristian Chirac, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, a obţinut cel mai mare punctaj la Concursul Interjudeţean de Matematică „C. S. Calude”, desfăşurat la sfârşitul săptămânii.

„Marele premiu n-a mai fost câştigat de un elev din Galaţi de şapte ani, din 2005. Este un dar frumos pe care Cristian Chirac l-a făcut colegiului, acum la sărbătorirea celor 145 de ani de la înfiinţare”, spune directorul-adjunct, organizatorul competiţiei, dar şi profesorul laureatului, Romeo Zamfir.

Pe lângă diplomă şi cupă, elevul de la CNVA a primit şi un premiu în bani destul de consistent - 200 de euro - fapt care explică de ce, anual, la „C. S. Calude”, se dă o bătălie acerbă pentru câştigarea trofeului.

22 de premii, doar pentru anul şcolar trecut

Nu este pentru prima dată când Cristian Chirac câştigă Marele Premiu. De exemplu, anul trecut a obţinut de două ori această performanţă, la cele două competiţii de matematică organizate de oraşul vecin, Brăila. În total, doar în cursul anului şcolar anterior, a adunat peste 20 de premii şi medalii. Şi anul trecut, şi în urmă cu doi ani, Cristian s-a calificat la fazele naţionale la trei olimpiade - matematică, informatică şi fizică - discipline la care s-a clasat pe primul loc pe judeţ.

Alte şapte premii pentru gălăţeni

Elevii gălăţeni au mai câştigat la „C. S Calude” şi cinci premii III: Mihaela Carp, Şerban Bratu, Alexandru Crăciun, de la CNVA, şi Ioana Bouroş şi Dorin Clisu, de la Pedagogic.

La competiţia pe echipe, gimnaziştii de la Colegiul Al. I. Cuza - Alexandru Leica, Alexandru Mocanu şi Vicenţiu Palagă - s-au clasat pe locul al II-lea, în timp ce, la secţiunea pentru liceu, elevii de la CNVA s-au clasat pe locul al III-lea, cu echipa formată din Cristian Chirac, Iulia Cristian, Elena Nedelcu şi Cristian Ciucă.

În total, la Concursul „Calude” au participat 392 de elevi din 11 judeţe (Arad, Constanţa, Brăila, Braşov, Vrancea, Vaslui, Olt, Neamţ, Prahova, Bacău şi Galaţi) şi Bucureşti. Alţi 143 de concurenţi au participat la secţiunea pe echipe. Rezultatele complete ale competiţiei pot fi văzute pe www.mategl.com.

Citit 4122 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2012 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.