Imprimă această pagină

Vezi care sunt şcolile pilot la evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Vezi care sunt şcolile pilot la evaluarile de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Testările au fost planificate pentru luna mai


Şase unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi au fost selectate de Ministerul Educaţiei pentru a participa la evaluările pilot de la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. 

La clasa a II-a vor fi testaţi elevii de la Şcoala Nr. 28 Galaţi şi cei de la Grupul Şcolar „Hortensia Papadat Bengescu” din Iveşti. Evaluarea acestora va avea loc pe 9 mai la scris-citit şi pe 10 mai la matematică. Ambele teste cumulate vor avea o durată de maxim 50 de minute.   

Rezultatele individuale la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt folosite de cadrul didactic, acolo unde este cazul, pentru elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, în vederea orientării şi optimizării învăţării. Planurile individualizate vor fi comunicate părinţilor şi vor fi incluse în portofoliul educaţional al elevului.

Elevii de la Şcoala Nr. 2 Chiraftei şi Şcoala Nr. 1 din Pechea au fost selectaţi pentru evaluarea de la finalul clasei a IV-a, care se va desfăşura pe 15 mai. Ei vor susţine teste la limba română (înţelegerea textului scris) şi la matematică. Rezultatele vor fi incluse într-o bază de date la nivel de sistem şi nu vor reprezenta criteriu de ierarhizare pentru şcolile care participă la testare, pentru profesori sau pentru elevi. Testele pentru clasele a IV-a vor avea un nivel mediu de dificultate, rezolvarea lor nu va depăşi, cumulat, 120 de minute, cu o pauză de 10 minute între ele, şi vor avea un format asemănător evaluărilor internaţionale pe care le susţin elevii de 10-12 ani.

Elevii de clasa a VI-a de la Şcoala Nr. 2 din Barcea şi de la Şcoala Nr. 2 din Galaţi vor fi cei care vor da testări pilot pentru acest nivel de studiu pe data de 22 mai. Evaluarea se va susţine la limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe. Testele se vor susţine în maxim 120 de minute, cu o pauză de zece minute între cele două secţiuni. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi trecute în portofoliul educaţional al elevului. Evaluarea are ca scop, printre altele, preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu, se arată în metodologia publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Citit 2699 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2013 18:12