La Colegiul „Virgil Madgearu” elevii citesc. „Cartea de marţi” - printre câştigătorii Lecturiadei 2013

La Colegiul „Virgil Madgearu” elevii citesc. „Cartea de marţi” - printre câştigătorii Lecturiadei 2013
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În anul şcolar 2012-2013, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, s-a desfăşurat un cerc de lectură intitulat „Cartea de marţi”, coordonat de profesoarele Laura Dănăilă şi Geanina Hogea.

„Numele cercului ni s-a părut potrivit, deoarece întâlnirile cu cartea, din două în două săptămâni, aveau loc marţea”, declară Laura Dănăilă. „La început au participat 42 de elevi, pentru ca spre sfârşitul anului şcolar să rămână 20, destul de mulţi pentru un cerc de lectură (numărul maxim e de 15 elevi).

În primăvară, s-a anunţat concursul cercurilor de lectură, un concurs naţional organizat de ANPRO, care presupunea realizarea unui portofoliu care să cuprindă o revistă culturală şi un jurnal de bord al revistei. „Revista trebuia să cuprindă minim cinci tipuri de texte şi să ilustreze activitatea de la cerc. În jurnalul de bord a trebuit să prezentăm procesul de „facere” a revistei, precum şi o activitate pro-lectură. Am câştigat acest concurs, aflându-ne pe lista celor 14 cercuri de lectură din ţară ai căror membri erau aşteptaţi la Cluj, la o tabără de jurnalism cultural. Am organizat un stand al cercului nostru, am participat la întâlniri cu directorul editurii Paralela 45, care a prezentat un site cu portofolii pentru elevi: www.qvis.ro, am vizitat, am scris, ne-am întâlnit cu Ion Pop, la Librarium Book Corner, am vizionat un film realizat de studenţii de la UBB Cluj, am discutat despre rolul unui critic de film, cu un profesor universitar, elevii au aflat de la Mihaela Mureşan, profesor la UBB Cluj, Facultatea de Jurnalism, ce înseamnă să scrii un articol de jurnalism cultural şi au făcut cunoştinţă cu reviste culturale precum „Dilema”, „Decât o revistă” etc. Au avut loc dezbateri, elevii au vizitat televiziunea din Cluj şi postul Radio Cluj. Activităţi dense pentru două zile de tabără”, conchide Laura Dănăilă, care a participat la Tabăra de jurnalism cultural „Lecturiada” alături de elevele Gabriela Dumitriu (clasa a X-a) şi Alexandra Ţengher (clasa a IX-a), dar şi de cealaltă profesoară, Geanina Hogea.

Citit 5014 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.