Lucrările la Şcoala Nr. 9 n-au început nici acum, deşi elevii au fost evacuaţi din luna mai

Lucrările la Şcoala Nr. 9 n-au început nici acum, deşi elevii au fost evacuaţi din luna mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Municipiului Galaţi a anunţat la sfârşitul lui mai semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 9 „Calistrat Hogaş”, iar elevii acestei instituţii au plecat în bejanie încă de la începutul aceleiaşi luni. Cu toate acestea, lucrările nu au demarat nici acum, deşi ar trebui să fie finalizate în septembrie 2014. Sunt aproape cinci luni de când s-a făcut evacuarea elevilor, iar lucrările n-au început şi, dacă se va merge tot aşa, cei peste 260 de elevi ai Şcolii Nr. 9 vor începe cursurile anului şcolar viitor tot la Şcoala Nr. 5, unde în prezent învaţă peste 600 de elevi.

Lucruri strict necesare, făcute cu viteză de România

Valoarea totală a investiţiei este de 3.633.583 lei, din care suma nerambursabilă este de 2.724.610 lei. "Reabilitarea va consta în refacerea faţadelor, cu termoizolaţie, refacerea tâmplăriei interioare şi a celei exterioare, acoperiş tip şarpantă, refacerea pardoselilor, a lambriurilor şi a placajelor de faianţă şi reabilitarea tuturor instalaţiilor: electrică, termică şi sanitară", se arăta într-un comunicat al Primăriei, trimis la semnarea contractului. Toate aceste lucruri care nu se fac peste noapte, mai ales că în curând va veni şi vremea rece şi nu se vor mai putea efectua lucrări.

Conform proiectului, cei 262 de elevi ai Şcolii nr. 9 “Calistrat Hogaş” (154 în clasele I-IV şi 108 în clasele V-VIII) vor avea o sală de sport nouă, iar terenul de sport actual va fi refăcut; la fel şi aleile interioare. În prezent, prin crăpăturile din asfaltul din curtea şcolii, iarba a crescut în voie, iar bălăriile sunt de un metru.

Şantierul se deschide abia pe 1 noiembrie

De la directoarea Şcolii Nr. 5, Daniela Malaxa, am aflat că şantierul se va deschide cel mai probabil pe 1 noiembrie: "A fost o şedinţă şi am înţeles că s-a discutat ca lucrările să înceapă în noiembrie. S-a întârziat din cauza că organizatorii licitaţiei au mai avut nevoie de nişte documente şi de completări la caietul de sarcini", ne-a spus Daniela Malaxa.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a spus însă optimist că s-a finalizat licitaţia şi că lucrările vor începe în noiembrie şi nu se vor depăşi termenele.

Citit 2923 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.