Study&Travel@RO 2014: Schimbare de fus cultural! Reuşită!

Study&Travel@RO 2014: Schimbare de fus cultural! Reuşită!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

A treia ediţie a proiectului Study& Travel a înregistrat un nou succes la Universitatea “Danubius ». Optsprezece studenţi americani însoţiţi de doi profesori de la Universitatea Arcadia din Philadelphia, SUA, au trăit duminică o experienţă minunată alături de liceenii de la CNVA şi de studenţi danubieni : CROSS CULTURE !

Universitatea «Danubius», prima opţiune pentru studenţii americani

Deşi aveau posibilitatea să aleagă alte destinaţii culturale din Europa, studenţii Universităţii Arcadia au ales Universitatea « Danubius » din Galaţi, România. Opţiunea lor a fost justificată de testimonialele colegilor americani, rămaşi cu frumoasa amintire a vizitei în România, care au garantat pentru programul interesant al acestui proiect coordonat de Centrul de programe Interculturale al Universităţii « Danubius », coordonat de Lect. univ. dr. Liviu MARINESCU.

Prima impresie a studentilor americani? Un loc minunat! Oameni foarte calzi si primitori! Mâncarea incredibilă! Şi asta înainte de a vizita campusul universitar şi de a gusta mucenicii calzi pregătiţi special pentru ei.

Oboseala resimţită după un drum de zeci de ore nu a afectat cu nimic entuziasmul studenţilor americani de a cunoaste cât mai multe despre studentii români dar si despre planurile de viitor ale tinerilor liceeni. Un joc frumos si simplu, prin crearea unor echipe mixte, a relevat asemănarea izbitoare a valorilor, eroilor, traditiilor culturilor diferite ale tinerilor participanţi.

Respectarea diferenţelor, dorinta de a asculta pentru a învăţa şi de a se simţi bine unii cu alţii, au fost puţinele reguli ale jocului intercultural.

Ultimul popas al studenţilor americani în campusul Universităţii “Danubius” a fost la sudioul de televiziune Gtv al acestei universitati. Astfel, vizita la această universitate a marcat pentru multi dintre studentii americani primul trac al unei emisiuni TV.

Contele Dracula, deconspirat

Urmează a doua parte a programului, Travel. Câteva zile, studenţii americani vor vizita locuri ale unei Românii prea puţin promovate iar experienţa lor se va încheia cu o vizita la Castelul Bran despre care ei stiu că a fost resedinţa Contelui Dracula, vampirul pe care speră să nu îl gaseasca acasă.

Este ocazia perfecta sa afle adevarul despre capitolul istoric al României: Vlad Ţepeş!

Bill MEIERS, profesor la Universitatea Arcadia, aflat pentru a treia oară la Universitatea Danubius, trăieste visul românesc intotdeauna altfel. “Am călătorit în multe locuri din lume, am locuit în mai multe ţări dar România rămâne pentru mine marea bucurie a vieţii mele! »

Rectorul Universităţii « Danubius », Andy PUŞCĂ, omul care a initiat parteneriatul academic Danubius- Arcadia şi care militează cu multă încredere pentru internationalizarea universitătii, a deschis workshop-ul de astăzi printr-un mesaj care a energizat întreg evenimentul.

Proiectul continuă!

 

Universitatea Danubius,

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(MATERIAL PUBLICITAR)

 

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 10 Martie 2014 16:19