Firmele gălăţene, invitate să „adopte” Colegiul Tehnic "Paul Dimo"

Firmele gălăţene, invitate să „adopte” Colegiul Tehnic "Paul Dimo"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Tehnic "Paul Dimo" participă la programul „Adoptă un liceu”, derulat de Asociaţia ROI şi Şcoala de Valori în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care îşi propune să îi aducă laolaltă pe reprezentanţii comunităţii locale şi pe cei ai şcolilor. La acest program de anvergură s-au înscris 17 licee din ţară, „Paul Dimo” fiind singurul din Galaţi.

Ieri, cadrele didactice ale Colegiului „Paul Dimo” au lansat oficial mediului de afaceri local invitaţia de a „adopta” instituţia de învăţământ. Invitaţia a avut ecou în comunitatea locală, aşa că la întâlnire au luat parte responsabili din firme, părinţi, elevi, reprezentanţi ai ISJ, ai Consiliului Local, ai Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi ai Universităţii „Dunărea de Jos” (Facultatea de Mecanică şi cea de Arhitectură Navală).

„Avem deja o relaţie foarte bună cu câteva firme care asigură stagii de practică elevilor, ne sponsorizează sau asigură locuri de muncă absolvenţilor, dar ne-am dori să construim prin acest program o relaţie şi mai puternică”, ne-a spus directoarea colegiului, Mirela Niţă. De altfel, nu puţine au fost firmele reprezentate. Una dintre ele, ElectricNavinstal, şi-a arătat deja disponibilitatea de a sprijini financiar implementarea programului, aceasta fiind şi una dintre condiţiile de selecţie a colegiului în etapa următoare.

Prezentă la întâlnire, Silvia Bogdan, coordonator regional al „Adoptă un liceu” spune că, la final, programul ar trebui să-i ajute pe profesori să vadă liceul ca un business: „Tocmai de aceea, ne dorim ca această comunitate locală de afaceri să creeze un spaţiu de învăţare în acest liceu.” În anul şcolar următor, liceele selectate vor beneficia de programe de educaţie non-formală pentru elevi, profesori şi părinţi, de renovări de spaţii, de burse şi programe de instruire.

Citit 3700 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.