ARACIS a acordat ÎNCREDERE Universităţii „Danubius”

ARACIS a acordat ÎNCREDERE Universităţii „Danubius”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârșitul anului trecut, Universitatea „Danubius” a trecut prin procedura de evaluare instituțională externă realizată de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS), instituție publică autonomă, de interes național, cu personalitate juridică, membră cu drepturi depline în Asociaţia Europeană pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior – ENQA și înscrisă în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior – EQAR. Această instituție are ca misiune efectuarea evaluării externe a calității educației oferite de instituțiile de învățământ superior și de alte organizații furnizoare  de programe de studii specifice învățământului superior.

Concluziile Raportului ARACIS cu privire la credibilitatea care poate fi acordată managementului Universității „Danubius” în materie de asigurare a calității programelor de studii, dar  și de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire au condus la calificativul ÎNCREDERE.

Acest calificativ a fost acordat de către ARACIS în urma unor constatări ale evaluării care au pornit de la realitatea observată în timpul vizitei la Universitatea „Danubius” și reflectă îndeplinirea cerințelor normative obligatorii referitoare la calitatea personalului didactic și la baza materială.

De asemenea, ÎNCREDEREA vizează și programele de studii evaluate în cadrul evaluării instituționale: Finanțe și Bănci din cadrul Facultății de Științe Economice și Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale.

„Am încredere în echipa Universității «Danubius» care se adaptează oricăror provocări. Cadrele didactice sunt performante  și deschise competiției internaționale. Studenții știu să trăiască adevărat și responsabil viața de student danubian. Structurile instituționale funcționează într-un sincron perfect.  Toate acestea au condus la încrederea acordată de ARACIS”, a declarat Andy PUȘCĂ, Rectorul Universității „Danubius”.

Şef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Material publicitar

 

Citit 2227 ori Ultima modificare Luni, 31 Martie 2014 14:38