Vom avea Facultate de Inginerie la Galaţi
Foto: Marian Bordei, decanul Facultăţii de Ingineria Materialelor (în dreapta), Cătălin Fetecău, decanul de la Mecanică (în centru) şi Ştefan Baltă, vicedecanul Facultăţii de Ingineria Materialelor

Vom avea Facultate de Inginerie la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum aţi putut afla, săptămâna trecută, din „Viaţa liberă”, două facultăţi din domeniul tehnic, Mecanica şi Ingineria Materialelor şi a Mediului, se vor uni sub numele de Facultatea de Inginerie. Propunerea a fost aprobată de toate forurile de la nivelul Universităţii "Dunărea de Jos" şi a fost înaintată Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

„Este cel mai important eveniment din istoria universităţii, de după ’91, atunci când exista o singură Facultate de Inginerie. Sperăm să devenim cea mai importantă facultate de inginerie din universitate, din regiunea de sud-est şi nu numai”, a declarat Cătălin Fetecău, decanul de la Mecanică, în cadrul unei conferinţe de presă comună organizată de cele două facultăţi. La rândul său, Marian Bordei, decanul de la Ingineria Materialelor şi a Mediului (fosta Facultate de Metalurgie), a spus: „Această unire aduce doar lucruri bune. Din punctul de vedere al nostru, după ce ne-am separat de Mecanică, am avut un traseu sinuos, fiind legaţi de Metalurgie, când era foarte căutată. Acest sector a scăzut în ultima perioadă şi a trebuit să ne schimbăm destul de radical traiectoria". Mai multe amănunte despre consecinţele acestei uniri pentru cei aproximativ 1.200 de studenţi de la cele două facultăţi, despre motivele care au stat la baza ei, dar şi despre viitorul ingineriei la Galaţi, aflaţi mâine dintr-un interviu cu prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, iniţiatorul propunerii.

Citit 3636 ori Ultima modificare Marți, 15 Aprilie 2014 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.