Joburi bine plătite pentru absolvenţi, în Europa şi SUA

Joburi bine plătite pentru absolvenţi, în Europa şi SUA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Elveţia se poate câştiga şi 3.700 de euro lunar


Principalul obstacol pentru tinerii care vor să lucreze după absolvirea cursurilor universitare este lipsa experienţei. În aceste condiţii, internshipurile reprezintă cea mai simplă modalitate de a acumula experienţă şi chiar de a obţine venituri consistente. În plus, cei care optează spre un astfel de program, au avantajul că pot cunoaşte locuri noi şi chiar găsi un job permanent în afară.

Cele mai exotice internshipuri plătite de pe platforma de recrutare SmartDreamers se adresează absolvenţilor de studii superioare şi vin din partea AIESEC.

Ce condiţii trebuie îndeplinite

Pentru a aplica la internship-urile AIESEC, candidaţii trebuie să nu fi absolvit de mai mult de doi ani ultima formă de învăţământ, să aibă până în 29 de ani, să cunoască limba engleză la nivel avansat şi să aibă o experienţă minimă de şase luni, fie în muncă, fie în voluntariat.

În Europa se plăteşte cel mai bine

Programele de internship marca AIESEC din Europa aduc cele mai mari venituri lunare. Astfel, pentru un internship de management intern în Elveţia, la Basel, candidaţii pot câştiga 3.100 de dolari, după prima lună de lucru. Tot în Basel, dar pentru o poziţie de mamagement assistant, câştigul lunar este de 3.700 de dolari. Programul de internship durează un an. La o şcoală din Londra, un intern va câştiga 2.805 dolari, după prima lună.

Experienţă, bani şi amintiri de neuitat

Tinerii cărora nu le e teamă să ajungă pe alte continente pentru a face primii paşi în vederea unei cariere pot opta pentru state precum Coreea de Sud, Myanmar sau India, dar nu sunt de neglijat nici internshipurile din Senegal şi Statele Unite.

În Coreea se caută zece profesori de limba engleză, remuneraţia fiind de 430 de dolari pe lună, programul fiind pe o durată de trei luni. În India, în localitatea Kolkata, e nevoie de un profesor de limba spaniolă pe o durată de 15 săptămâni. Candidaţii trebuie să aibă minimă experienţă în domeniu, iar venitul este de 401 dolari pe lună.

În Myanmar, candidatul selectat pentru management intern va primi 400 de dolari în fiecare lună (timp de 18 luni), dar i se asigură şi cazare gratuită.

2.400 de dolari lunar, în America

Husqvarna, cel mai important producător de produse de grădinărit şi amenajări exterioare din lume, are nevoie de un marketing manager în Olathe, Kansas, Statele Unite. Tinerii absolvenţi din România pot câştiga 2.400 de dolari lunar, principalele cerinţe pentru aplicare fiind cunoştinţele de marketing, limba engleză, operare PC şi management al bazelor de date, alături de diploma de licenţă.

Lista completă a internshipurilor puse la bătaie de asociația AIESEC România poate fi găsită pe SmartDreamers.

Citit 3353 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.