Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost amânate în ultimul moment

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost amânate în ultimul moment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Remus Pricopie a anunţat astăzi că Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost amânate cu trei săptămâni. Astfel, elevii nu vor mai susţine aceste teste începând cu 6 mai, cum era programat iniţial, ci începând cu data de 28 mai.

Calendarul stabilit de MEN

Conform noului calendar stabilit de MEN, primii vor intra în evaluări elevii de clasele a IV-a care vor susţine limba română pe 28 mai şi matematica pe 29 mai. Elevii claselor a II-a vor susţine pe 2 iunie proba la scris-citit şi pe 4 iunie – matematica. Pentru clasele a VI-a, evaluările au fost programate pe 5 iunie la limbă şi comunicare şi 6 iunie la matematică şi ştiinţe. 

Paştele şi 1 Mai de vină

Remus Pricopie a precizat că evaluările au fost mutate cu aproape o lună pentru ca elevii să aibă timp să se familiarizeze cu aceste teste, care sunt pe model internaţional. 

„A fost vacanţa de Paşte, urmează vacanţa de 1 Mai şi pedagogii au recomandat să existe cel puţin una – două săptămâni de pregătire înainte de testare ca să poată să reintre elevii în ritm”, a precizat ministrul Educaţiei.

În realitate, se pare că ministrul Educaţiei nu a reuşit să publice în timp util un ordin care să bată în cuie metodologia de desfăşurare a acestor testări. Totodată, este posibil ca evaluările să fi fost amânate şi pentru faptul că nu s-au găsit resurse să se tipărească acele broşuri cu subiecte, care sunt color şi care trebuie distribuite în fiecare judeţ în maximă securitate, operaţiune destul de dificilă. 

 

Citit 2735 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.