VREI SĂ URMEZI O CARIERĂ ÎN DREPT? OPŢIUNE SIGURĂ: UNIVERSITATEA „DANUBIUS” DIN GALAŢI!

VREI SĂ URMEZI O CARIERĂ ÎN DREPT?  OPŢIUNE SIGURĂ: UNIVERSITATEA „DANUBIUS” DIN GALAŢI!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Facultatea de Drept a Universităţii „Danubius” din Galaţi înscrie, anul acesta,  300 de studenţi la învăţământ cu frecvenţă, 75 de studenţi la frecvenţă redusă şi 100 de studenţi la învăţământ la distanţă. Iată doar câteva puncte forte ale acestei facultăţi:

 

Profesori centraţi pe studenţi, aproape de absolvenţi

 

Profesori de prestigiu, instruiţi în centre universitare de renume din ţară şi din străinătate, cu o vastă experienţă în practica dreptului (judecători, avocaţi, notari publici etc.) sunt nerăbdători să împărtăşească studenţilor cunoştinţele teoretice şi practice dobândite în decursul carierei. Tinerii asistenţi universitari, doctori sau doctoranzi, mulţi dintre ei şefi de promoţie ai Facultăţii de Drept a Universităţii Danubius,  completează colectivul profesionist al cadrelor didactice al acestei facultăţi.

 

Cursuri moderne şi predare interactivă. Cum învăţăm la distanţă?

 

Cursurile sunt interesante, atractive, cuprind noutăţi în domeniile respective, sunt prezentate corespunzător cerinţelor moderne, sunt interactive, fiind generalizată utilizarea mijloacelor TIC. Sistemul e-learning Sakai instituit la nivelul tuturor formelor de învăţământ  facilitează, în mare măsură, asimilarea cunoştinţelor. Actualizarea curriculei şi  modernizarea metodelor de predare, pentru a pregăti specialişti în domeniile profesionale de care societatea are nevoie, sunt priorităţi pentru cadrele didactice ale acestei universităţi.

 

Lipsa timpului nu trebuie să constituie o barieră în a urma cursurile unei universităţi. La Universitatea ”Danubius” există forma de învăţământ cu frecvenţă redusă şi forma de învăţământ la distanţă.

 

Astfel poţi fi student al Universităţii ”Danubius” chiar dacă munceşti sau eşti student şi la o altă facultate. Problema în discuţie este ”acoperită” prin formele flexibile de educaţie care oferă posibilitatea studentului de a stabili locul, ritmul şi momentul în care se poate instrui.

 

Înţelegerea teoriei prin multă practică

 

Odată ajuns student la Drept la Universitatea „Danubius”, eşti lansat repede în realitatea practicii judiciare. Studenţii acestei Facultăţi sunt implicaţi într-o multitudine de proiecte curriculare şi extracurriculare, toate cu acelaşi cod: transpunerea teoriei în practică. Concursuri de procese simulate , practica realizată la instanţe judecătoreşti, parchet, birouri de avocatură, mediere, birouri notariale etc.  (multe dintre acestea fiind ale  absolvenţilor acestei Facultăţi), specialiştii care vin în faţa studenţilor pentru a dezbate anumite chestiuni de drept noi sau controversate, mese rotunde şi cercuri ştiinţifice studenţeşti cu diferite teme, toate acestea completează cunoştinţele teoretice de drept şi pregătesc studentul pentru profilul specialistului în domeniul juridic.

 

Cercetarea ştiinţifică pentru studenţi

 

Studenţii sunt motivaţi să participe la activităţile de cercetare ştiinţifică organizate  la nivelul universităţii în cadrul conferinţelor ştiinţifice anuale ale studenţilor sau în cadrulCercului Ştiinţific Studenţesc de Drept Public „Nicolae Titulescu”, fie de alte universităţi din ţară şi din străinătate.

 

Studenţii acestei Facultăţi se remarcă la evenimentele de cercetare ştiinţifică la care participă, aceştia câşigând în ultimii trei ani PREMIUL I LA SESIUNI DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE STUDENŢEŞTI INTERNAŢIONALE, în competiţie strânsă cu sute de studenţi de la universităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate. Lucrările ştiinţifice ale studenţilor sunt publicate în Revista Acta Universiatis Juridica, revistă inclusă în baze de date internaţionale (BDI).

 

.

 

Viaţa de student în campus modern

 

Universitatea „Danubius” este recunoscută şi pentru baza materială modernă, pentru sălile de curs şi de seminar din care nu lipsesc sistemele de proiecţie, pentru laboratoarele de informatică, media, limbi străine, criminalistică şi clinică judiciară şi pentru biblioteca dotată  cu peste 33.000 de exemplare de carte.

 

Liga Studenţilor Danubius (LSD)  organizează diverse evenimente studenţeşti. Baluri, pereceri tematice, campanii caritabile, concursuri sportive. Este prima oprire după ce ai devenit student danubian pentru a fi implicat în viaţa de student. De asemenea, alte două organizaţii studenţeşti ELSA şi AIESEC, sunt găzduie de Universitatea “Danubius”.

 

 

 

Ce facem după ce absolvim Facultatea de Drept la Universitatea „Danubius”? Putem profesa oriunde în lume, sute de ocupaţii!

 

Majoritatea asociază diploma de jurist cu primul pas în a deveni avocat, procuror sau judecător, dar realitatea este alta. Există sute de posibile ocupaţii în COR pentru care este necesar să fii absolvent al Facultăţii de Drept. Diploma de jurist este cardul de acces la cele mai interesante profesii care implică, din perspective diferite,  lucrul cu oamenii şi pentru oameni. Marile corporaţii au nevoie de avocaţi in-house,  băncile şi instituţiile publice au nevoie de jurişti.   Deci: piaţa muncii are nevoie de absolvenţi de Drept! Diplomele sunt recunoscute în România şi în srăinătate!

 

 Iată doar câteva alte ocupaţii: funcţionar public, notar, mediator, jurist, executor judecătoresc, poliţist, grefier, consilier de probaţiune, expert vamal.

 

 

 

Absolvenţi de success: motivaţi profesional, recunoscuţi la nivel internaţional

 

Promoţiile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Danubius sunt, în fiecare an, recunoscute pentru absolvenţi de valoare care se remarcă oriunde profesează. Aptitudini care  au  intuit, la debutul vieţii de student, calităţile unui bun specialist în drept: abilităţi de comunicare, capacitate de analiză, spirit critic, dorinţa pentru aflarea adevărului şi stăruinţa de a se face dreptate, prin educaţia oferită în cei patru ani de studii la Facultatea de Drept a Universiăţii “Danubius”, au fost certificate prin competenţe de specialitate şi transversale care i-au transformat în exemple pentru tinerii care doresc să îmbrăţişeze o asemenea carieră. La nivelul municipiului Galaţi, numeroşi absolvenţi ai acestei Facultăţi ocupă funcţii de conducere în cadrul instituţiilor publice şi private.

 

Anul trecut, doi absolvenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Danubius”au fos admişi la Institutul Naţional al Magistraturii (INM). (http://media.univ-danubius.ro/news/2013/10/06/examen-2013-la-institutul-national-de-magistratura-doi-absolventi-ai-universitatii-%e2%80%9edanubius%e2%80%9d-admisi/).

 

Avocaţi, absolvenţi ai  Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Danubius” profesează cu success în Barourile din străinătate. (http://www.viata-libera.ro/diaspora-viata-libera/34689-galati-viata-libera-diaspora-italia-galateanca-avocat-succes-padova-drept-danubius-procese-castigate).

 

 

 

Taxe şi burse

 

 

 

Studenţii care au promovat Bacalaureatul cu cel puţin 9.30 (ultimele trei promoţii), nu plătesc taxa primului an de studii!

 

Taxa anilor de studii depinde  de rezulatele la învăţătură ale studentului, aceasta fiind diminuată, până la excludere, proporţional performanţei studentului.

 

Studenţii care obţin media 10.00 în timpul anilor de studii, nu plătesc taxa de studii!

 

Valoarea taxei este de 2500 lei/an dacă este achitată integral. În cazul în care aceasta se achită în tranşe, valoarea creşte, astfel: 2650 lei (plată în trei tranşe) şi 2800 de Ron (plată în 12 tranşe lunare).

 

 

 

INFORMAŢII DESPRE ADMITERE 7- 31 iulie 2014!

 

 

 

 

 

Succes!

 

 

 

Şef Birou Relaţii Publice,

 

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


 

 

MATERIAL PUBLICITAR

 

 

Citit 2208 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 16:40