Vezi ce locuri mai sunt libere la şcolile profesionale

Vezi ce locuri mai sunt libere la şcolile profesionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şoferii şi patiserii-cofetari la mare căutare, în timp ce  sudorii, lăcătuşii şi strungarii, vechile meserii cu adepţi în perioada comunistă, nu mai au căutare acum


Pentru cea de-a doua etapă de admitere la şcolile profesionale din judeţul Galaţi, înscrierile se fac pe 27 şi 28 iulie, iar pe 29 iulie se vor afişa listele cu cei înscrişi. Pe 30 - 31 iulie, va avea loc proba de preselecţie în unităţile de învăţământ care şi-au propus o asemenea selecţie.

Pe 3 şi 4 august elevii respinşi la sesiunea de preselecţie se vor putea înscrie la altă unitate de învăţământ fără preselecţie.

Pe 7 august se va da proba de admitere, acolo unde numărul candidaţilor îl depăşeşte pe cel al locurilor, iar rezultatele se vor afişa pe 8 august, dată la care se pot depune şi contestaţiile.

Peste 400 de locuri libere

Pentru elevii care vor să fie admişi la şcolile profesionale în a doua etapă au rămas libere 460 de locuri.

Cele mai căutate specializări în prima etapă au fost mecanic auto (unde nu mai e disponibil niciun loc), tinichigiu auto (unde sunt doar 2 locuri) şi cofetar-patiser (de la „D. Moţoc”), unde, de asemenea, nu mai sunt locuri. Puţine locuri sunt şi la Liceul „Elena Caragiani” din Tecuci.  

La Galaţi, locuri libere au rămas la Liceul de Marină (marinar) - 12, Colegiul "Radu  Negru" (sudor) - 17, Colegiul "Aurel Vlaicu (strungar) - 25, Energetic (electrician) - 20, Liceul CFR (electromecanic) - 28, Colegiul "Elena Doamna" (brutar-patiser) - 9, Colegiul "D. Moţoc"  (brutar-patiser) - 11, Liceul "A. Saligny" 28 - lăcătuş mecanic, 17 - zugrav-ipsosar, 18 frizer-coafor. La Liceul "S. Mehedinţi" sunt disponibile 12 locuri ca tâmplar universal şi 12 pentru zugravi.

La Tecuci, la Liceul "Elena Caragiani, sunt 5 locuri libere la mecanic auto, 1 - tâmplar aluminiu, 1 - sudor, 7 - confecţioner produse textile, 4 - electrician. La "Ov. Caledoniu" sunt libere 28 de locuri la zidar, 10 - mozaicar, 8 - frizer-coafor. 28 de locuri sunt libere şi la specializarea  lucrător în agricultură la Colegiul de Agricultură şi Economie.    

La Tg. Bujor sunt libere 25 de locuri - tâmplar, 13 - frizer - coafor, 12 - zugrav. La Cudalbi sunt 13 locuri la mecanic agricol, iar la Corod - 17 la lucrător în agricultură ecologică. La Iveşti sunt 17 locuri de confecţioneri în industria textilă, iar la Pechea se caută 17 lăcătuşi mecanici, în timp ce la Tudor Vladimirescu sunt disponibile 27 de locuri ca recepţioner-distribuitor în comerţ.

Citeşte şi aici

Citit 5945 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.