Catedra/ Competenţe antreprenoriale pentru elevii

Catedra/ Competenţe antreprenoriale pentru elevii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc” a primit recent o finanţare de peste 80.000 euro pentru a efectua activităţi specifice şi un număr de 27 mobilităţi pentru elevi şi 13 pentru profesori în Malta şi Ţara Galilor. Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice, impusă de schimbările rapide ale pieţei educaţionale, constituie o prioritate a şcolii noastre. Acest proiect le va permite profesorilor şi elevilor să conlucreze eficient în activităţile de învăţare cu caracter antreprenorial, pentru a asigura o calitate sporită actului educaţional.

Profesorii participanţi vor explora oportunităţile şi vor dezvolta noi instrumente de învăţare pentru elevi prin participarea la un stagiu de training ce va avea loc în Malta, la Paragon Europe, o organizaţie specializată în organizarea mobilităţilor de formare profesională. Vor dobândi competente îmbunătăţite de antreprenoriat, vor crea strategii de învăţare şi de autoformare inovatoare, în urma schimburilor de bune practici din proiect care le vor permite  furnizarea de cursuri la standarde ridicate.

De asemenea, se intenţionează dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul elevilor de liceu şi ai şcolilor profesionale prin plasarea acestora în contexte de învăţare reale. Maniera de a face afaceri se poate învăţa dacă se plasează subiecţii într-un context real favorabil: mediu de învăţare stimulativ, unitatea economică funcţională, prosperă, întreprinzătorul în acţiune, o piaţă relativ stabilă şi educată, mediu de afaceri instituit pe bază de concurenţă reală şi loială, clienţi şi parteneri de afaceri responsabili, care cunosc şi respectă regulile. Proiectul pune elevii în situaţia de a acţiona conştienţi de rolul lor activ şi determinaţi să intervină, să ia decizii. Elevii se vor deplasa în trei serii în Marea Britanie, Ţara Galilor.

Lidia Iliea, profesoară la Colegiul „D. Moţoc”

Citit 2065 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.