Gălăţeanca Laurenţia Şerban, PRIMA pe lista de ADMITERE la Studii Americane, la Bucureşti

Gălăţeanca Laurenţia Şerban, PRIMA pe lista de ADMITERE la Studii Americane, la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tânăra în vârstă de 19 ani şi jumătate a trecut examenul de bacalaureat cu brio şi a obţinut media finală 9,43. La istorie a luat 8,70, la logică 9,60, iar la limba şi literatura română s-a numărat printre elevii străluciţi care au avut notă maximă. După ce a aflat rezultatele, Laurenţia  Şerban a optat pentru două facultăţi, din Iaşi şi din Capitală. În final, a susţinut examenul de admitere la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti. Media finală de admitere a fost 9,55, calculată 50 la sută media de bacalaureat şi 50 la sută nota examenului scris. Astfel, gălăţeanca a reuşit să fie în capul listei viitorilor studenţi.

12 concurenţi pe un loc

Concurenţa a fost destul de mare, având în vedere faptul că au fost doar 25 de locuri (dintre care 14 la buget) pentru 170 de candidaţi. Aceasta a fost una dintre cele mai mari realizări de până acum ale ei. „Mi-am dorit foarte tare să intru la Studii Americane, pentru că mereu m-am simţit atrasă de această cultură. Îmi doresc să învăţ cât mai multe despre SUA şi, poate, într-o zi, o să ajung acolo”, recunoaşte emoţionată Laurenţia.

Ea a fost atrasă încă din copilărie de limba lui Shakespeare. „Când eram la grădiniţă, părinţii mei se uitau mereu la filme americane şi eu întotdeauna încercam să repet cuvintele pe care le auzeam, însă fără succes. Aşa că m-am străduit foarte tare să învăţ să citesc subtitrări şi aşa m-am <educat> singură, până prin clasa a şasea, când mi-a devenit profesoară doamna Sîrbu, cea care mi-a deschis ochii către alte metode de a învăţa o limbă străină”, ne-a povestit viitoarea studentă.

Încă nu şi-a făcut mari planuri de viitor, deocamdată spune că se va strădui să se menţină pe primul loc, să primească bursă. „La carieră nu m-am gândit în mod specific, ştiu doar că vreau să fac ceva care să mă pasioneze şi care să aducă o mică contribuţie societăţii. Mi-aş dori foarte mult să ajung în Statele Unite şi să-mi fac un rost acolo. Domeniul spre care înclin este însă cel artistic, mi-ar plăcea să fiu implicată în cinematografie sau televiziune”, susţine gălăţeanca.

Certificat Cambridge cu A

Profesorii de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, acolo unde Laurenţia a învăţat, au numai cuvinte de laudă la adresa ei şi sunt mândri de reuşita fetei. Spun că mereu a fost o elevă silitoare, conştiincioasă, cu o cultură generală vastă, care s-a implicat în tot felul de proiecte şi a susţinut şi trecut examene dificile în limba engleză. Ba chiar a reuşit să ia testul Cambridge Proficiency cu A, cel mai mare calificativ.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti participă la diferite activităţi în parteneriat cu mai multe instituţii, universităţi şi fundaţii din străinătate. Dacă se va număra printre studenţii cu rezultate excepţionale, tânăra din Galaţi speră să primească şi ea o bursă pe un semestru la o universitate din SUA şi să păşească, în viitorul apropiat, pe tărâm american.

Laurenţia a început să-şi facă deja bagajele pentru Bucureşti, dar va pleca acolo după data de 25 septembrie, când va afla la ce cămin va fi repartizată.

CITEŞTE ŞI: O PROFESOARĂ din Galaţi a SCRIS pentru ziarul britanic „The Guardian"

Citit 4535 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.