Aproape 300 de LOCURI LIBERE la ŞCOLILE PROFESIONALE gălăţene

Aproape 300 de LOCURI LIBERE la ŞCOLILE PROFESIONALE gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii de opt clase care nu vor să urmeze un liceu se pot înscrie pe cele 300 de locuri rămase libere pentru etapa a treia de admitere la şcolile profesionale. Pe lângă faptul că vor învăţa o meserie şi se vor putea angaja mai uşor, elevii de la profesională beneficiază timp de trei ani, de un ajutor de 200 de lei lunar.

La profesionalele din Galaţi sunt locuri la Marină - 12 (marinar), Colegiul „Radu Negru” - 9 (sudor), Colegiul „Aurel Vlaicu” - 20 (strungar), Colegiul „Paul Dimo - 16 (electrician joasă tensiune), Colegiul „Traian Vuia” - 1 (tinichigiu auto), Liceul CFR - 28 (electromecanic), Colegiul „Elena Doamna” - 6 (brutar-patiser), Colegiul „D. Moţoc” - 5 (brutar-patiser), Liceul „Anghel Saligny” - 20 (lăcătuş mecanic), 16 (zugrav-ipsosar), 16 (frizer-coafor), iar la „Simion Mehedinţi” - 6 (zugrav-ipsosar şi tâmplar).

La Tecuci au rămas foarte puţine locuri libere: două de zidar-pietrar la Liceul „Ov. Caledoniu” şi 15 de lucrător în agricultură la Colegiul Agricol. La Bereşti sunt libere doar 8 locuri de frizer-coafor, iar la Tg. Bujor sunt libere 25 de locuri de tâmplar universal, 12 - frizer-coafor, 10 - zugrav-ipsosar. La Cudalbi sunt 5 locuri pentru mecanic agricol, iar la Corod -18 pentru lucrător în agricultură. În Iveşti sunt 15 de locuri pentru confecţioner textile, iar la Tudor Vladimirescu - 28 pentru recepţioner distribuitor în comerţ.

Citit 1223 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.