Deşi ÎNVĂŢĂMÂNTUL de zece clase este OBLIGATORIU, 253 de elevi gălăţeni NU S-AU ÎNSCRIS să-şi continue studiile

Deşi ÎNVĂŢĂMÂNTUL de zece clase este OBLIGATORIU, 253 de elevi gălăţeni NU S-AU ÎNSCRIS să-şi continue studiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai a anunţat că 14 clase a IX-a de liceu şi profesională nu s-au făcut anul acesta, deoarece 253 de elevi nu s-au înscris să-şi continue studiile. Potrivit informaţiilor obţinute de la ISJ, cel mai afectat este Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, unde nu s-au completat două clase de liceu şi una de profesională. Câte o clasă de liceu nu s-a făcut la „Radu Negru”, Marină, Colegiul „Paul Dimo”, Colegiul „Traian Vuia”, Colegiul „Aurel Vlaicu” şi Liceul Tehnologic „Sf. Ioan”. De asemenea, nu s-au completat clase de profesională la Liceul CFR, la Liceul din Tudor Vladimirescu şi la Liceul „Elena Caragiani” din Tecuci.

Având în vedere că în cele trei etape au fost repartizaţi 4.971 de elevi la clasele a IX-a de profesională şi liceu dintre cei 5.224, rezultă că rata abandonului este de aproape 5 la sută.

Inspectoarea general-adjunctă susţine că, având în vedere faptul că învăţământul de zece clase este obligatoriu, diriginţii elevilor care nu s-au înscris la liceu sau şcoală profesională trebuie să meargă la domiciliul acestora şi să-i convingă pe părinţi să-i trimită la şcoală. Începând de anul acesta, există reglementări mai clare în privinţa părinţilor ai căror copii abandonează şcoala, aceştia putând fi amendaţi sau puşi să presteze muncă în folosul comunităţii.

Citit 1859 ori Ultima modificare Duminică, 14 Septembrie 2014 10:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.