PRIMA PROMOŢIE, după 55 de ani la Colegiul "Al. I. Cuza"

PRIMA PROMOŢIE, după 55 de ani la Colegiul "Al. I. Cuza"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 18 septembrie, promoţia 1959 a Liceului „Al. I. Cuza” din Galaţi îşi dă întâlnire, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la absolvire. Este vorba despre cea dintâi promoţie a acestui liceu, care, atunci, în anii ’50, când se numea „Şcoala Medie Mixtă nr. 3”, era, precum îi zicea firma, cel de-al treilea înfiinţat în oraş (după „V. Alecsandri”, de băieţi, şi „M. Kogălniceanu”, de fete) şi cel dintâi cu profil mixt din urbe, de după război.

Primul director al liceului a fost profesorul Ioan Brezeanu, prezent la precedenta întâlnire, de 50 de ani, a acestei promoţii, personalitate culturală de prim rang, care ne-a părăsit în urmă cu patru ani.

Absolvenţii promoţiei amintite şi-au văzut de drumul lor, fiecare dorind să fie de folos comunităţii unde a dorit să muncească; nu puţini au ales să-şi trăiască viaţa prin alte locuri: SUA, Canada, Germania, Austria, Israel etc.

Întâlnirea de faţă are un program obişnuit în asemenea situaţii: o trecere pe la liceu, urmată de o masă colegială. Se vor depăna amintiri şi nu în ultimul rând vor fi evocaţi colegii, deloc puţini, care au plecat deja la ceruri. Şi tot conform obişnuinţei, înaintea despărţirii, va fi rostit un necesar şi desigur emoţionant „La revedere”, poate peste alţi cinci ani.

Citit 1352 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.