GHID pentru elevii claselor a VIII-a care susţin EXAMENUL la CLASELE BILINGVE, lansat sâmbătă la Biblioteca Franceză

GHID pentru elevii claselor a VIII-a care susţin EXAMENUL la CLASELE BILINGVE, lansat sâmbătă la Biblioteca Franceză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cartea „Who’s Afraid of the Oral English Exam?”, scrisă de profesorii de limba engleză Artemiza Lovin de la Şcoala Nr. 29 şi Akshay Singh de la Şcoala Nr. 12, va fi lansată sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 11,00, la sediul Bibliotecii Franceze „Eugene Ionesco”. Cei doi autori susţin că au fost sprijiniţi în demersul lor de elevii care au susţinut proba de limba engleză pentru a intra la clase cu predare bilingv la liceele de top din Galaţi. 

Apărută la editura Fundaţiei Universitare „Dunărea de Jos”, „Who’s afraid of the Oral English Exam?’” este un ghid destinat elevilor de clasa a VIII-a, care-şi doresc să susţină acest examen, la finalul anului şcolar, în vederea admiterii la o clasă de bilingv în limba engleză. Cartea conţine atât o parte teoretică, menită să-i ajute pe elevi să-şi organizeze discursul oral în cadrul examenului, cât şi o colecţie de 30 de modele de subiecte de examen cu rezolvări sugerate de absolvenţii de gimnaziu din anul şcolar anterior care au trecut deja prin testările la limba engleză şi au fost admişi la clasele bilingve.

Fundaţia „Eugène Ionesco” din Galaţi a fost creată în anul 2000 pentru susţinerea Bibliotecii Franceze. Încă de la începutul activităţii, cititorii, majoritatea elevi, studenţi şi profesori, au întrebat dacă fondul bibliotecii nu conţine şi cărţi în limba engleză. În urma solicitării membrilor fundaţiei, care au făcut şi ei înşişi donaţii, au fost primite cărţi şi de la cititorii bibliotecii, profesori, şi de la Consilul Britanic din Bucureşti. Astfel, fundaţia are, la ora actuală, 16.000 de documente în limba franceză, dar şi 1.000 de documente în limba engleză, precum şi câteva sute în limbile română, germană şi italiană.

Lansarea cărţii vine în completarea acţiunilor pe care Biblioteca Franceză le organizează săptămâna aceasta, pe 26 septembrie fiind ziua limbilor străine.

 

Citit 3982 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.