Deschidere de an universitar cu zâmbete şi angajatori, la "Dunărea de Jos"

Deschidere de an universitar cu zâmbete şi angajatori, la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Studenţii au primit sfaturi, presărate cu glume, dar şi cu promisiuni de la viitorii angajatori


La “cea mai tare Facultate de la Dunărea de Jos”, cum îi place decanului Aurel Nechita să spună, atmosfera la deschiderea anului universitar a fost una festivă şi atipică. Sfaturile şi îndemnurile către învăţătură s-au împletit cu glume despre medici, dar şi aluzii aruncate de cadrele didactice şi răsplătite de sala arhiplină a Teatrului Muzical cu ropote de aplauze.

Astfel, după ce s-a convenit că studenţii au de partea lor tinereţea şi că trebuie să înveţe din greu pentru a termina cei şase ani de facultate, după comparaţiile haioase cu nişte boboci cărora le vor creşte penele şi la examene le vor merge fulgii, conducerea Facultăţii a dat cuvântul experienţei. Şefii de promoţie de la toate specializările, medicii rezidenţi, doctorii proaspăt angajaţi au urcat pe scenă şi au povestit despre misiunea pe care mediciniştii o au şi despre satisfacţia studiului pe brânci, într-o ţară în care învăţătura e privită cel puţin cu ironie.

 

 

“Facultatea de Medicină este structura cea mai dinamică din cadrul Universităţii noastre, susţinută de efortul unor oameni care nu au reuşit numai să o menţină ci şi să o dezvolte. Sunt foarte mulţi absolvenţi care au obţinut note mari la examenele de rezidenţiat şi care pun într-o lumină bună calitatea învăţământului de la Galaţi“, a spus Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos“.  

 

Inginerii şi angajatorii

Şi Facultatea de Inginerie şi-a deschis ieri oficial porţile. În sala D12, într-un cadru festiv, studenţii au primit mesajele de bun venit din partea profesorilor, dar s-au putut întâlni faţă în faţă şi cu angajatorii. Doi reprezentanţi – unul de la ArcelorMittal şi altul de la Icepronav - au vorbit celor prezenţi de rezultatele obţinute la practică de viitorii ingineri şi i-au încurajat să continue să înveţe pentru a putea găsi cu uşurinţă un loc de muncă, chiar şi într-un mediu economic mai puţin propice. “Vrem să lărgim şi mai mult colaborarea cu angajatorii, astfel încât studenţii noştri să poată face pe lângă practică şi acţiuni de voluntariat. A doua direcţie de lucru în acest an este restructurarea programelor analitice astfel încât teoria să se armonizeze, pe cât posibil, cu practica”, a declarat decanul Facultăţii de Inginerie, Cătălin Fetecău.

Citit 1312 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.