PREMIILE Salonului Ugal Invent: Trei MEDALII DE AUR pentru cercetătorii gălăţeni

PREMIILE Salonului Ugal Invent: Trei MEDALII DE AUR pentru cercetătorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În total, Galaţi a câştigat 15 premii

La finalul Salonului de Inventică de la Galaţi, organizat în premieră de Universitatea „Dunărea de Jos”, rezultatele s-au numărat în premii. Puţine invenţii au fost remarcate de posibili investitori, însă aproape toate au fost premiate. S-au acordat şapte medalii de aur, şapte de argint, tot atâtea de bronz, dar şi opt premii speciale.

Din şapte medalii de aur, trei au rămas la Galaţi

Cele mai apreciate invenţii, medaliate cu aur, au fost: hârtia specială pentru împachetat alimentele, a celor de la SC Ceprohart, sistemul ecologic de încălzire cu pelete din deşeuri, a lui SC Ecohornet, doctorul electronic de la SMURD, Lateraltest-ul celor de la Educaţie Fizică şi Sport - aparatul care testează lateralitatea sportivilor, un proiect pe tribologie semnat tot de cercetătorii de la „Dunărea de Jos”, amortizorul pentru cabinele echipajului - inventat de echipa de la Facultatea de Inginerie şi un joc inedit pentru copii, care se formează prin combinarea mai multor componente din carton, semnat de SC XPuzzle. Argintul a ajuns la trei invenţii de la UDJG: Gheorghe Gurău - pentru turnare continuă, Cătălina Iticescu - pentru o metodă de utilizare a nămolului în procesul de elaborare a fontei, dar şi Cătălin Fetecău şi echipa sa - pentru determinarea proprietăţilor electrice la polipropilena cu nanotuburi de carbon. Bronz au luat patru echipe de cercetători de la „Dunărea de Jos”, printre care se numără cei care au inventat brioşa Magic bite, despre care am mai scris, dar şi echipa ce a produs nectarul de dovleac cu probiotice.

Premii speciale

Juriul Ugal Invent a acordat şase premii speciale, printre care pentru cel mai tânăr/bătrân inventator şi pentru o femeie cu rezultate deosebite în cercetare. Astfel, mezina inventatorilor este Teodora Găiceanu, de 17 ani, care a reuşit să uimească juriul cu o metodă de determinare a minelor folosind o platformă autonomă. Pop Dragomir, de peste 80 de ani, este cel mai în vârstă inventator şi e tot din Galaţi. El a adus în expoziţie un dispozitiv de deplasare pe apă cu propulsie manuală. Iar premiul pentru Femeia Inventator a revenit Gabrielei Badea, pentru un studiu comparativ al unor uleiuri vegetale folosite în cosmetică. Alte două premii au fost acordate de Forumul Inventatorilor Români - lui Dănuţ Busuioc, pentru un procedeu inedit de obţinere a unor plăci decorative de tip vitraliu - şi de Euroinvent - echipei de la „Dunărea de Jos”, formată din Carmen Preda şi Răzvan Roşculeţ, pentru antrenorul-computer, dispozitivul care ajută jucătorii de volei să execute corect pasa de jos.

CITEŞTE ŞI: Profesorul gălăţean MEDALIAT CU AUR la Salonul UGAL INVENT

 

Citit 3136 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.