PRIMUL târg de UNIVERSITĂŢI DIN STRĂINĂTATE la Galaţi

PRIMUL târg de UNIVERSITĂŢI DIN STRĂINĂTATE la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liceenii pot afla care sunt ofertele a peste 40 de universităţi din străinătate şi care sunt facilităţile pe care le au studenţii în diferite ţări


Reprezentanţii a peste 40 de universităţi din Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Germania, Danemarca, Spania, Italia, SUA, Olanda, Franţa, Elveţia, Suedia, Turcia şi Polonia se vor afla astăzi, 15 octombrie, la Galaţi, la Caravana Târgului de Universităţi World Education University Fair, care se va desfăşura la Hotel Vega, începând cu ora 11,00.

Participarea la târg este gratuită şi se face pe bază înregistrării online, la adresa http://www.world-education.ro/. IntegralEdu - organizatorii târgului, care ajunge pentru prima dată în Galaţi, susţin că tinerii vor beneficia de consultanţă gratuită, vor avea întâlniri individuale cu reprezentanţii universităţilor, vor putea să-şi deschidă gratuit aplicaţia pentru Marea Britanie etc.

Cât de mari sunt cheltuielile unui student în străinătate

Cei de la IntegralEdu oferă şi câteva informaţii cu privire la cheltuielile lunare necesare studierii în străinătate. „Costurile de trai îi preocupă şi pe cei mai mulţi candidaţi care aplică la o universitate din Anglia, unde studiile au un preţ destul de ridicat, dar, în cele mai multe cazuri, studenţii apelează la credite oferite de stat, în condiţii foarte avantajoase pentru studenţi, pentru a-şi acoperi taxele de şcolarizare. Costurile în Marea Britanie se ridică la aproximativ 650 de lire sterline pe lună, iar în Londra acestea sunt mai mari şi pot depăşi lunar 850 de lire sterline. Dar aici şi oportunităţile de muncă sunt mai mari. Studenţii pot lucra cu normă întreagă în timpul vacanţelor şi până la 20 de ore pe săptămână în timpul anului şcolar. Salariul minim în Marea Britanie este de 990 de lire pe lună, iar salariul minim pe oră este de 6,19 lire sterline, echivalentul a 7,31 euro. Suma este suficientă pentru a acoperi cheltuielile unui student”, arată cei de la IntegralEdu.

800-850 de euro pe lună, în Olanda, Danemarca şi Suedia

Pentru costurile de trai, în cea de-a doua destinaţie preferată, Olanda, sunt necesari aproximativ 800 de euro pe lună. În această sumă este inclusă taxa lunară pentru studiile propriu-zise, care este 1.835 de euro pe an. O parte din aceşti bani - circa 250 de euro - sunt cheltuiţi pe cazare, deoarece universităţile nu oferă cămine. Consultanţii IntegralEdu susţin că vor colabora cu organizaţiile ce au incluse servicii de cazare şi studenţii vor fi ajutaţi să găsească cea mai bună ofertă de cazare.

În Danemarca, datorită studiilor gratuite, a crescut continuu numărul de candidaţi. Aici, costurile de trai se ridică la aproximativ 800 de euro pe lună, dar nu exista nicio limită a numărului de ore pe care un student le poate lucra, iar salariul mediu pe oră este de 15-16 euro. De anul trecut, Danemarca a început să ofere burse de studii pentru toţi studenţii din UE care lucrează cel puţin 10 ore pe săptămână.

În Suedia, o altă ţară care oferă studii gratuite, este nevoie de 850 de euro, iar studenţilor din UE li se permite să lucreze până la 20 ore pe săptămână şi cu norma întreagă în timpul vacanţelor.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.