CATEDRA/ Zilele Educaţiei Nonformale, la Şcoala Nr. 2
Foto: Sursa foto: blog.scoala2galati.ro

CATEDRA/ Zilele Educaţiei Nonformale, la Şcoala Nr. 2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadrele didactice, părinţii şi elevii de la Şcoala Nr. 2 „Constantin Gh. Marinescu”, Galaţi, au răspuns preZENt la un proiect ce are ca scop promovarea educaţiei nonformale în România. Considerăm că, în şcoala noastră, acest tip de educaţie se bucură de recunoaşterea pe care o merită. Educaţia nonformală continuă şi completează beneficiile învăţării, elevii şi dascălii schimbând rolurile între ei, fiecare devenind resursă de învăţare, dar şi beneficiar al instruirii, dincolo de bariera convenţionalului.

Având o temă generoasă, fiecare a dat frâu liber imaginaţiei şi creativităţii. Rezultatul a fost o paletă de activităţi educative organizate de profesori şi elevi deopotrivă, sub forma unui Club ZEN. Profesoarele Ioana Alecu şi Silvia Tobiaş, în calitate de organizatori, au asigurat suportul necesar şi au vegheat ca activităţile să se încadreze în “tiparele” nonformalului.

Clubul ZEN s-a desfăşurat pe şapte ateliere de lucru, la care elevii s-au înscris în funcţie de preferinţe. Pentru ca totul să fie "ca la carte", Reflectorul, un grup format din elevi şi profesori, a aruncat o privire şi a proiectat imagini de la toate activităţile: origami, teatru forum, teatru de umbre, expoziţie vie, PhotoVoice, Storytelling şi Openspace.

Activităţile s-au desfăşurat în locuri diverse: Sala Multimedia, biblioteca şi grădina şcolii, Grădina Publică, Grădina Botanică, iar imagini cu momentele cele mai frumoase se găsesc pe www.blog.scoala2galati.ro. Dorim să arătăm că se poate educa şi altfel, prin crearea de contexte de învăţare variate care aşază elevul într-o postură diferită, acesta fiind ajutat să se integreze în societate. Oportunitatea pe care ne-o oferă Programul ZEN vine să îmbogăţească şi să nuanţeze activitatea din şcoală, oferind contexte multiple de învăţare.

Citit 2773 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 08:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.