Un gălăţean a CÂŞTIGAT BRONZUL MONDIAL la Olimpiada internaţională de astronomie

Un gălăţean a CÂŞTIGAT BRONZUL MONDIAL la Olimpiada internaţională de astronomie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul Andrei Cosmin, fost elev la CNVA, care în prezent învaţă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a câştigat o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat recent în Kîghizstan.

În anul şcolar trecut, cât era elev la CNVA în clasa a VIII-a, Cosmin s-a calificat la trei olimpiade naţionale: chimie, fizică şi astronomie. Pentru că toate se desfăşurau cam în acelaşi timp, a fost nevoit să meargă doar la naţionalele de chimie şi astronomie, de la care s-a întors cu câte o menţiune. La astronomie, s-a numărat printre cei zece elevi calificaţi în lotul lărgit, pentru ca, în final, să rămână printre cei trei juniori care vor reprezenta România la faza internaţională care va avea loc la toamnă, în Kîrgîzstan.

Pe lângă toate aceste performanţe, Cosmin a mai reuşit să termine şi anul şcolar cu 10,00 pe linie.

Pentru că are gânduri mari legate de cariera sa pe viitor şi pentru că succesul îl motivează să devină din ce în ce mai bun, Cosmin a ales să-şi continue liceul la Bucureşti, acolo unde se pune accent pe performanţă, iar elevii care participă la olimpiadele internaţionale beneficiază de un program special.

CITEŞTE ŞI: (FOTO) Trei echipe din Galaţi CALIFICATE la internaţionala roboţilor

Citit 1519 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.