BURSE DE MERIT pentru viitorii ingineri din domeniul naval

BURSE DE MERIT pentru viitorii ingineri din domeniul naval
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Studenţii selectaţi de Alewijnse Marine Galaţi vor primi câte 900 de lei pe lună


Ca urmare a parteneriatului dintre compania Alewijnse Marine Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos”, studenţii cu rezultate deosebite din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică vor beneficia din acest an de burse private, condiţia de bază fiind aceea, desigur, de a obţine rezultate meritorii în continuare.

Procesul de selecţie a bursierilor Alewijnse este în plină desfăşurare, câştigătorii urmând să fie stabiliţi până la începutul lunii noiembrie de o comisie de evaluare. În calcul vor fi luate atât media din ultimul an de studii, aceasta trebuind să fie cel puţin 8.50, cât şi determinarea studenţilor de a reuşi în carieră şi de a-şi continua studiile, capacitatea de argumentare, abilităţile de prezentare şi susţinere a ideilor şi, nu în ultimul rând, cunoştinţele tehnice. Pentru început, vor fi selecţionaţi câte un câştigător din anii doi, trei şi patru, precum şi câte o rezervă pentru fiecare an, existând posibilitatea ca, dacă rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor, sistemul de burse să fie extins.

Bursierii Alewijnse vor primi câte 900 de lei pe lună, pe parcursul perioadei de studii din anul universitar (nouă luni pe an), până la terminarea facultăţii. Însă, mai mult decât atât, studenţii vor avea posibilitatea să-şi efectueze stagiile de practică şi chiar să-şi realizeze proiectul de licenţă în cadrul companiei, iar la terminarea studiilor, atunci când vor fi ingineri cu acte în regulă, li se va oferi un loc de muncă în cadrul companiei, conform pregătirii profesionale şi specializării obţinute.

Acest model de burse private oferă atât mediului universitar, ca formator de specialişti, cât şi mediului de afaceri, ca potenţial angajator, calea de a le oferi studenţilor posibilitatea să vadă pe viu cum se lucrează într-o unitate de producţie modernă. În cazul de faţă, Alewijnse Marine Galaţi, membră a grupului olandez Alewijnse, este o companie de top specializată în domeniul ingineriei electrice navale, atât pe partea de proiectare şi producţie a echipamentelor electrice, cât şi pe partea de installing şi commissioning pentru partenerii din domeniul industriei navale.

Citit 1566 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.