Suflu nou în combinatul siderurgic: ArcelorMittal REDESCHIDE Şcoala de Ucenici

Suflu nou în combinatul siderurgic: ArcelorMittal REDESCHIDE Şcoala de Ucenici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Programul educaţional se adresează tinerilor absolvenţi de licee tehnice şi şcoli profesionale


Un semn că ArcelorMittal Galaţi este pe cale de a depăşi greutăţile induse în ultimii ani de criza economică este şi reluarea în noiembrie a programului educaţional pentru atragere de noi muncitori tineri şi pentru susţinerea sistemului local de învăţământ tehnic.

Începând cu luna noiembrie 2014, Şcoala de Ucenici va începe, ca proiect pilot, cursuri de șase luni pentru 20 de tineri, absolvenți de școli profesionale și licee tehnice din județul Galați. Școala va oferi atât pregătire teoretică dar și sesiuni practice. “Ne axăm pe programe educaţionale, pentru a identifica, atrage şi dezvolta tinere talente, acelea care vor constitui noua generaţie de angajaţi ArcelorMittal”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. “Acest program ne va permite să interacţionăm, să îi instruim şi să le oferim oportunitatea să îşi înceapă o carieră la Combinat.”

Într-o primă etapă, sesiunile de practică vor fi orientate spre formarea de noi electricieni şi mecanici. Ucenicii vor fi instruiţi de mentorii lor, specialişti ai Combinatului şi vor lua parte la sesiuni de pregătire tehnică şi de aptitudini, care vor fi urmate de un examen final.

Celor mai buni dintre ucenici li se va oferi posibilitatea de a deveni angajaţii ArcelorMittal Galați. Pe parcursul şcolii, ucenicii vor fi remuneraţi şi vor beneficia de aceleaşi drepturi pe care le are un angajat al Companiei.

“Acest proiect urmăreşte să aducă un suflu nou în Combinat, prin găsirea de muncitori tineri, interesaţi să se alăture companiei. Sperăm ca această Școală de Ucenici să devină un program permanent”, a adăugat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane.

ArcelorMittal Galaţi colaborează, pentru acest proiect, cu mai multe unităţi de învăţământ din Galaţi, precum Colegiile Tehnice “Paul Dimo”, “Radu Negru” și “Aurel Vlaicu”, precum şi cu Colegiul Tehnic “Costache Conachi” din Pechea şi Colegiul Tehnic “Elena Caragiani” din Tecuci.

Citit 1661 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.