CATEDRA/ Un colegiu gălăţean, pe locul al şaptelea în lume la plantat copaci

CATEDRA/ Un colegiu gălăţean, pe locul al şaptelea în lume la plantat copaci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul ENO Environment Online Finlanda a organizat ENO Treelympics, Olimpiada Internaţională pentru plantarea copacilor. Obiectivul olimpiadei este de a planta 100 de milioane de copaci, până în 2017, angajament ENO făcut la summitul din iunie 2012. În perioada desfăşurării olimpiadei, din 20 martie, data lansării, şi până-n 24 octombrie, s-au înscris 3.541 de şcoli din întreaga lume. Fiecare şcoală a plantat copaci sub sloganul "Plant a Tree For Peace".

Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" - şcoală cu statut ENO din 2007 - s-a înscris la această olimpiadă, reuşind să se remarce prin activităţile de voluntariat desfăşurate de cei 350 de elevi şi 20 de profesori, ocupând poziţia a şaptea în topul celor mai active zece şcoli din lume. Elevii şi profesorii voluntari au fost ajutaţi în activitatea lor de Serviciul Public Judeţean de Administrare al Domeniului Public şi Privat al Consiliului Judeţean Galaţi.

Rezultatele activităţilor derulate în lunile aprilie şi octombrie 2014 sunt cei 10.000 de puieţi de stejar şi frasin plantaţi în Pădurea Gârboavele, pentru conservarea şi utilizarea durabilă a biodiversităţii în beneficiul nostru al tuturora. De fiecare dată, vremea a fost darnică, iar activităţile s-au derulat în cele mai bune condiţii, elevii şi profesorii fiind antrenaţi în acţiuni concrete, legate de îngrijirea şi conservarea fondului forestier. În perioada 17-21 noiembrie, reprezentanţii Colegiului Naţional ”Mihail Kogălniceanu” vor participa la lucrările Seminarului ENO Treelympics 2014, precum şi la ceremonia de premiere a Olimpiadei Internaţionale de plantare copaci, alături de 300 elevi şi 50 profesori din zece ţări.

Citeşte şi: CATEDRA/ Temerarii de la „Spiru Haret” Tecuci au ECOLOGIZAT un lac de agrement (GALERIE FOTO)

Citit 3055 ori Ultima modificare Marți, 04 Noiembrie 2014 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.